Singapore Airlines kansellerer 96% av planlagte avganger

Singapore Airlines Boeing 777 og SilkAir Airbus A319

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Singapore Airlines annonserte i dag tidlig at de vil kansellere 96% av alle planlagte avganger i april. Kuttene omfatter også regionalflyselskapet SilkAir og lavprisselskapet Scoot.

I går besluttet myndighetene i Singapore å stenge grensene for korttidsreisende fra hele verden. Flyplassen Changi stenges også for transitt for reisende fra alle land. Endringen trer i kraft i dag kl. 23:59 lokal tid. Som et resultat av dette og en generelt forsvinnende liten etterspørsel etter flyreiser som følge av COVID-19-utbruddet, kansellerer Singapore Airlines 96% av alle planlagte avganger i april.

Parkerer nesten hele flåten

Et flyselskap som ikke flyr, har heller ikke behov for fly. Siden Singapore ikke har innenriks flyruter, er selskapet ekstra sårbart når internasjonal luftfart stopper opp. Som et resultat av kanselleringene parkerer Singapore Airlines og SilkAir 138 av totalt 147 fly. Lavprisselskapet Scoot parkerer 47 av 49 fly.

Scoot Boeing 787 Dreamliner

Singapore Airlines vil ikke si noe om når selskapet eventuelt kan gjenoppta normal trafikk, da det er usikkert hvor lenge grensene vil være stengt.

Omfattende kostnadskutt

Som alle andre flyselskap gjør også Singapore Airlines omfattende grep for å kutte kostnader å sikre likviditet i tiden framover. Selskapet er blant annet i forhandlinger med flyprodusentene Boeing og Airbus om å utsette leveringen av nye fly. Som vi har skrevet om tidligere har selskapets ledelse gått med på omfattende lønnskutt og/eller ulønnet permisjon. Selskapet er også i forhandlinger med fagforeningene om å gjøre ytterligere kostnadskutt.

Forsidefoto: mailer_diablo / CC BY-SA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *