Modern Pool Villa på Beach Republic, Koh Samui, Thailand

One Bedroom Modern Pool Villa

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Å finne et bra hotell til en bra pris i Thailand rundt jul og nyttår er ikke nødvendigvis enkelt. Med flotte bilder, gode tilbakemeldinger fra andre gjester og lovnader om en sexy, sofistikert og kosmopolitisk opplevelse, falt valget til slutt på Beach Republic på Koh Samui.

Beach Republic The Residences ligger i nord-enden av Lamai-stranden på Koh Samui, passelig isolert, men med bare 10-15 minutters gangavstand til de nærmeste butikkene og restaurantene utenfor resortet. Lamai er kanskje ikke verdens mest spennende sted, men beliggenheten var egentlig helt i tråd med hva jeg hadde sett etter. Litt mindre kaotisk enn Chaweng, men fortsatt ikke isolert.

Beach Republic The Residences

Beach Republic er et forholdsvis lite hotell med totalt 42 suiter og villaer i ulike kategorier. Det er ingen kø når vi kommer for å sjekke inn og det går forholdsvis raskt unna. Vi får utdelt nøkkel og blir fulgt til villaen vår. Engelske språkferdigheter blant personalet generelt er ikke helt på topp, så presentasjon av villaen og hotellområdet er i all hovedsak visuell.

One Bedroom Modern Pool Villa

Villaen vår er omgitt av en høy mur som ivaretar privatlivets fred. Uteområdet på framsiden av villaen har en liten hage med blomster, busker og små trær, et stort basseng, to solsenger og en dusj.

One Bedroom Modern Pool Villa

Fra uteområdet kommer du inn i en romslig stue med en stor hjørnesofa og salongbord. Stua er videre innredet med en TV-benk med en middels stor TV, DVD-spiller og en iPod-dock med CD-spiller. Denne er riktignok er såpass gammel at om iPhonen eller iPoden din er nyere enn ti år gammel, får du sannsynligvis ikke brukt den her.

Kjøkkenet er utstyrt med et stort kombiskap, mikrobølgeovn, kaffemaskin, vannkoker, brødrister og en koketopp med to plater. Minibaren, eller maxibaren som Beach Republic treffende nok har valgt å kalle det, har egentlig et ganske bra utvalg av snacks og drikkevarer. Prisene er også ganske sympatiske sammenlignet med det man finner ellers i Thailand hos de internasjonale hotellkjedene.

Det romslige soverommet har en stor og behagelig dobbeltseng, og skap fra vegg til vegg med masse lagringsplass. Soverommet er også utstyrt med TV og DVD-spiller. Det er også dør direkte ut til bassenget hvilket gjør at du kan starte dagen med et bad rett fra sengekanten.

Badet har én servant og badekar, og det meste man trenger av toalettartikler og hygieneprodukter. Skal du dusje kan du like gjerne gjøre det utendørs. Badet har utgangsdør til baksiden av villaen hvor du har enda en dusj som også har varmt vann, i motsetning til dusjen på forsiden av villaen. Her er også trappen opp til takterrassen, som byr på de beste solforholdene.

Villaen ser nok mer sliten ut enn bildene på nettsiden skulle tilsi, men ikke mer enn forventet og stedet er absolutt godkjent etter mine kriterier. Internett er litt av og på, men ikke verre enn andre steder i Thailand.

Mat og drikke

Mat og drikke hos Beach Republic er både prismessig og kvalitetsmessig midt på treet. Frokostbuffeten er helt grei, med kalde og varme alternativer fra både øst og vest. Du gjør nok kanskje lurt ut i å gjøre unna frokosten tidlig, for mot slutten av frokostserveringen ser buffeten litt trist ut. Vi feiret nyttårsaften på hotellet og gallamiddagen på hotellets nyttårsfest var faktisk ganske bra.

Om du beveger deg litt utenfor hotellområdet finnes det imidlertid flere gode restauranter med fantastisk mat til svært overkommelige priser.

Fasiliteter

Ocean Club og Bassengområdet på hotellet er stort i forhold til kapasiteten på hotellet med rikelig med solsenger og kabanaer. Her er det aldri trangt om plassen. En lokal DJ sørger for lett lounge- og club-musikk fra kl. 13 hver dag. Hotellet har også en liten, men ren og fin privat strand.

Hotellet tilbyr Yogaklasser og ulike former for massasje utendørs. Prisnivået er helt greit, selv om det er litt over det du finner på massasjestedene i Lamai. Under oppholdet vårt er treningsrommet dessverre stengt for oppussing.

Vil du utforske byen tilbyr Beach Republic gratis shuttlebuss til Lamai og Chaweng.

Booking og bonuspoeng

Oppholdet ble booket gjennom Expedia og ViaTrumf med en gjennomsnittlig pris på 2 058 kroner per natt, inkludert skatter og avgifter. Oppholdet ga meg 2676 Expedia Rewards-poeng, inkludert 30% bonus som Expedia Gold. I tillegg fikk jeg med meg 577 Trumf-poeng, som kan konverteres til SAS EuroBonus eller Nordic Choice Club.

Konklusjon

Jeg er fornøyd med valget av Beach Republic for oppholdet på Koh Samui og jeg drar gjerne tilbake. Beliggenheten var perfekt for vår del, og mat, drikke og fasiliteter på hotellet var fornuftig priset. Rommene er fortsatt fine, men begynner nok å bli modne for oppussing. Hotellrestauranten var helt grei uten å by på de store kulinariske mesterverkene. Det er uansett masse gode og rimelige restauranter å velge fra i nærområdet om du liker Thai-mat.

Oversikt

Fordeler

+ Store rom
+ Privat svømmebasseng
+ Takterrasse med gode solforhold
+ Fornuftige priser på mat, drikke og fasiliteter på hotellet

Ulemper

- Litt slitne rom
- Restauranten kunne vært bedre
- Ingen treningsmuligheter

Service

Beliggenhet

Rom

Mat og drikke

Funksjoner

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Jeg er fornøyd med valget av Beach Republic for oppholdet på Koh Samui og jeg drar gjerne tilbake. Beliggenheten var perfekt for vår del, og mat, drikke og fasiliteter på hotellet var fornuftig priset. Rommene er fortsatt fine, men begynner nok å bli modne for oppussing. Hotellrestauranten var helt grei uten å by på de store kulinariske mesterverkene. Det er uansett masse gode og rimelige restauranter å velge fra i nærområdet om du liker Thai-mat.

3.8

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *