Qatar Airways Al Mourjan Business Lounge i Doha

Qatar Airways Al Mourjan Business Lounge Doha

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Når du flyr Qatar Airways i Business Class er et besøk i den imponerende Al Mourjan Business Lounge i Doha obligatorisk. I forbindelse med en tur til Singapore hadde vi satt av rikelig med tid for å oppleve hva de beste loungene på Hamad International Airport kan tilby.

Vi har de siste årene sett en trend i at flyselskapene tilbyr sine beste lounger eksklusivt for reisende i business class, uavhengig av status. Dette er forståelig og egentlig helt greit. Det er her flyselskapene tjener penger og det er rett og rimelig at disse kundene får mest tilbake. Vi har besøkt Qatar Airways Al Mourjan Business lounge før, men denne gangen hadde vi satt av rikelig med tid til å teste alle fasiliteter.

Hamad International Airport åpnet for knappe seks år siden og ser fortsatt ut som den kunne åpnet for en uke siden. Flyplassen hevder seg alltid blant de beste i Skytrax World Airport Awards og andre utmerkelser.

Inngangen til Qatar Airways Al Mourjan Business Lounge

Adgang og førsteinntrykk

Al Mourjan Business Lounge ligger mellom A- og B-gatene, over butikkene i flyplassens avgangshall. For å komme til selve loungen tar du rulletrapp opp til nivå 3 over sikkerhetskontrollen i transferområdet. Boardingkortet ditt sjekkes for om du har tilgang nederst ved rulletrappen, mens selve innsjekkingen skjer når du kommer opp.

Loungen er åpen for business og first class passasjerer med Qatar Airways eller et annet flyselskap i Oneworld, men er du i Doha er sjansen stor for at du tok deg hit med Qatar Airways. Har du elite-status i et oneworld-program må du ta til takke med de vanlige business class- og first class-loungene.

Du kan nesten ikke unngå å bli imponert når du kommer inn i Al Mourjan. Med sine over 10 000 kvadratmeter gulvareal og enorme takhøyde, er dette definitivt den største loungen jeg noen gang har vært i. Det er sannsynligvis også den fineste loungen jeg har besøkt. Materialvalgene er eksklusive med marmor, glass og mørkt treverk, og gir en umiddelbar følelse av luksus. Det oppleves likevel moderne og ikke for prangende, selv for en enkel nordmann.

Sitteplass for mer enn 1 000 gjester

Al Mourjan strekker seg over to etasjer. Hovedplanet har et areal tilsvarende ti olympiske svømmebasseng og hele loungen har sitteplass for mer enn 1 000 gjester. Dimensjonene til denne loungen er vanskelig å beskrive, det må bare oppleves.

Til høyre når du kommer inn ligger en slags «dam». Små fontener gir med jevne mellomrom fra seg en liten vannsøyle, som lager ringer i vannet og lyd av vann som bidrar til å gi loungen en avslappet atmosfære. Her finner du også skjermede hvilestoler og et område hvor passasjerer med behov for hjelp kan vente på assistanse. Det ligger også et røykerom på motsatt side av dammen.

Lysekrone
Den imponerende lysekronen strekker seg fra dammen i 1. etasje til taket i etasjen over. Foto: Stuttfeiten

Hele det åpne området er fylt med behagelig stoler og det er også avlukker som tilbyr litt mer privatliv om man er flere som reiser sammen. De fleste stolene har uttak for strøm og en liten skjerm som viser informasjon om flyplassen og flygninger.

Hovedplanet har også et adskilt forretningssenter med ytterligere sitteplasser, skjermede hvilestoler, arbeidsstasjoner og møteromsfasiliteter.

Dusjer, alkover og familierom

Har du et lengre opphold på flyplassen tilbyr Al Mourjan Business Lounge et stille område med private alkover. Alkovene er innredet med sofa, lenestol og TV, og er perfekt hvis du vil ha litt hvile og ro. Her kan du også ta en dusj i noen av de flotteste fasilitetene jeg har sett på en flyplass noen gang. Vær obs på at det kan være stor pågang her i de travleste periodene, men skal du være på flyplassen en liten stund kan du reservere tid.

Qatar Airways har også skjønt at business class ikke lenger er forbeholdt forretningsreisende, og Al Mourjan Business Lounge har også et eget familieområde. Her finner du større familiestuer, ammerom, stellerom og lekerom som kan aktivisere både små og store barn i timevis.

Mat og drikke

Det er to restauranter i Al Mourjan Business Lounge.

Buffetrestauranten ligger opp trappen, forbi lysekronen over fontenen, i enden av loungen der man kommer inn. Midt i restauranten ligger en betjent bar med et godt utvalg av vin og brennevin, samt champagne, brut og rosé. Utvalget av vin er i hovedsak det samme som vi finner om bord i Qatar Airways Business Class.

Buffetrestauranten har tre buffeter. En ren vegetarbuffet, en buffet som også inneholder kjøtt og sjømat, samt en dessertbuffet. Alle buffetene holder god standard og det burde ikke være noe problem å finne noe du liker her. Spesielt om du liker mat fra Midtøsten. Selv om det er rikelig med sitteplasser i restauranten kan det bli fullt i de travleste periodene. Restauranten har også et stort familierom med enda flere sitteplasser, samt et VIP-rom for spesielt inviterte gjester.

I den andre enden av loungen ligger en litt mindre a la carte-restauranten som serverer sandwicher og enkle småretter, samt et utvalg av drikkevarene man finner i baren i buffetrestauranten. Atmosfæren her er imponerende stille og avslappet, på tross av den enorme takhøyden, og det er åpenbart lagt god vekt på lydisolering mot de store åpne området i loungen.

Under oppholdet vårt er det kveldsmenyen som serveres i begge restaurantene. Frokostserveringen starter kl. 03:30 og varer fram til kl. 11. Det er til enhver tid minst 15 ansatte på jobb i restaurantene, med opptil 25 i de travleste periodene. Menyene roteres hver 15. dag.

Qatar Airways Al Mourjan Business Lounge

Dette er uten tvil den mest imponerende business class-loungen jeg har besøkt, og en opplevelse i seg selv når du reiser med Qatar Airways. Innredning, interiør og fasiliteter ligger langt over standard business class-nivå, og nivået på mat og drikke er det heller ikke noe å si på. Hvis jeg skal pirke på noe, må det være at det på tross av de enorme dimensjonene, kan være vanskelig å finne sitteplass om du vil hvile eller spise i de travleste periodene.

Oversikt

Fordeler

+ Eksklusiv og luksuriøs innredning
+ Behagelig atmosfære
+ Alle fasiliteter du trenger til et lengre flyplassopphold
+ Godt utvalg av mat og drikke
+ God service

Ulemper

- Stor pågang på enkelte fasiliteter i de travleste periodene
- Takhøyden og åpningen mot avgangshallen gjør at hovedområdet kan oppleves som litt støyete

Plass

Komfort

Mat og drikke

Fasiliteter

Overall Rating

Konklusjon

Qatar Airways Al Mourjan Business Lounge er uten tvil den mest imponerende business class-loungen jeg har besøkt, og en opplevelse i seg selv når du reiser med Qatar Airways. Innredning, interiør og fasiliteter ligger langt over standard business class-nivå, og nivået på mat og drikke er det heller ikke noe å si på. Hvis jeg skal pirke på noe, må det være at det på tross av de enorme dimensjonene, kan være vanskelig å finne sitteplass om du vil hvile eller spise i de travleste periodene.

4.5

Kommentar

 1. Erik Mjoster sier

  Fantastisk lounge med det meste du trenger før en flyreise

  MEN OBS! OBS!

  Har du en oppgradert billett kjøpt, eller brukt Q miles eller Q points, HAR DU IKKE ADGANG HER «»»»»

  • Martin Damm Laupstad sier

   Det stemmer. Eller det vil si, jeg visste at det var tilfelle for oppgraderte billetter, men var faktisk ikke klar over at det også var tilfelle for bonusbilletter. Er samme greia hos Emirates også.

 2. Erik Mjoster sier

  Hei igjen

  Når det gjelder adgang til den utrolige store First Class loungen der de annonserer med adgang for PLATINUM Members som flyr businessclass, er det bare tull. DU MÅ HA EN FULLPRIS BUSINESSBILLETT for å få adgang der. Hjelper ikke med Business Saver eller Value der i gården.

  Har nevnt dette før, men tilbakemeldingen har uteblitt både fra Dere og Qatar Airways

  MVH Erik

  • Martin Damm Laupstad sier

   Hei Erik,

   Jeg har ikke glemt denne, men jeg har ikke greid å få et svar jeg har slått meg til ro med. Jeg ser andre brukere på forumet skriver at de faktisk har kommet inn med Saver/Promo-billett, og han jeg snakket med i Doha sist virket litt usikker. Jeg er ikke Platinum selv, så jeg må uansett betale. Det er ganske hektisk hos Qatar Airways nå, som hos alle andre flyselskaper, men jeg skal prøve å finne ut av dette så fort som mulig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *