Air France parkerer samtlige Airbus A380 (for godt?)

Air France Airbus A380

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Air France-KLM vil de neste to månedene kutte mellom 70% og 90% av alle planlagt avgangene på grunn av koronaviruset COVID-19. De to flyselskapene gjør nå og en rekke tiltak for å kutte kostnader og et av tiltakene er å sette hele Airbus A380-flåten på bakken.

Det finnes vel knapt noe flyselskap igjen som ikke har gjort omfattende rutekutt etter utbruddet av koronaviruset COVID-19. Etterspørselen etter flyreiser er nesten blitt borte over natta og for flyselskapene har det lite for seg å fly med tomme fly. De største flytypene, som Boeing 747 og Airbus A380, er det rett og slett ikke behov for slik situasjonen er nå. Disse flyene er også langt dyrere i drift enn moderne to-motors passasjerfly. Forrige uke ble det klart at KLM ville førtidspensjonere alle sine Boeing 747 innen utgangen av denne måneden. Flytypen skulle etter planen fases ut først neste år. Nå setter også Air France alle sine Airbus A380.

Vil de noen gang fly igjen?

Air France har for øyeblikket ni Airbus A380 i flåten. Disse har den siste tiden blitt brukt på destinasjoner som Abidjan, Atlanta, Johannesburg, Los Angeles, Miami, Mexico City, New York, Shanghai og Washington.

Air France Airbus A380

Det er ingen hemmelighet at Air France ønsker å kvitte seg med disse flyene for godt. Utfasingen er allerede i gang og selskapet har allerede kvittet seg med det første av totalt ti maskiner. Bruktmarkedet for disse flyene er også vanskelig. Etter hva vi kjenner til er det kun ett fly som så langt har byttet eier, et tidligere Singapore Airlines-fly som i dag eies av wet lease-selskapet Hi Fly. I fjor så vi også det første Airbus A380-flyet bli sendt på dynga. Også dette var tidligere eid av Singapore Airlines.

På tross av at flytypen stadig er populær blant reisende, gjør høye driftskostnader flytypen lite attraktiv for flyselskapene. Dersom situasjonen med sviktende etterspørsel vedvarer, ser vi ikke bort ifra at Air France vil fremskynde utfasing av Airbus A380.

Takk til Kilian hos InsideFlyer.nl som tipset oss om saken.

Foto: Air France

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *