Snart må du betale for håndbagasje hos Ryanair

Håndbagasje

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Forsøkt kamuflert som forbedringer går flyselskapene stadig nye veier for å øke inntjeningen og kutte kostnadene. Gratis innsjekket bagasje er for lengst historie på de billigste billettene og nå står også gratis håndbagasje for tur. Først ute i Europa er kanskje ikke helt uventet lavprisselskapet Ryanair.

Til Ryanairs forsvar skal vi likevel gå med på at dette ikke bare er negativt. I jakten på de billigste flybillettene velger mange reisende og avstå fra å sjekke inn bagasje. Når passasjerene i tillegg tyner reglene for håndbagasje til det ytterste fører dette ofte til lang boarding og forsinkede fly. Spesielt gjelder dette for lavprisselskapene.

De nye reglene

Har du kjøpt prioritert ombordstigning kan du som før ta med en liten veske som får plass under stolen og ett større kolli på inntil 10kg som kan legges i bagasjehyllen. Har du ikke prioritert ombordstigning kan du fra 1. november bare ta med en liten veske.

Samtidig lanserer Ryanair et nytt alternativ for innsjekket bagasje. I stedet for å betale 25 Euro inntil 20kg bagasje kan du nå i tillegg sjekke inn bagasje på inntil 10kg for 8 Euro. Tillate mål for mindre bagasje økes også fra 35x20x20 cm til 40x20x25 cm.

Nye mål for håndbagasje
Nye mål for tillat bagasje

De nye reglene trer i kraft 1. november og gjelder også for alle bookinger gjort etter 1. september.

Prisen for prioritert ombordstigning vil fortsatt være 6 Euro.

Færre køer og forsinkelser

Ryanair hevder selv at de nye bagasjereglene ikke vil gi selskapet økte inntekter, men fordelene de nye reglene gir veier opp for eventuelle tapte inntekter. I følge flyselskapet vil 60% av de reisende uansett ikke merke noe til endringen, fordi de allerede har kjøpt prioritert ombordstigning eller innsjekket bagasje.

– Fra november 2018 introduserer vi et nytt og rimeligere alternativ for innsjekket bagasje, samtidig som vi endrer reglene for håndbagasje. Dette gjør vi for å forhindre forsinkelser under ombordstigning og forsinkede fly. Kunder med prioritert ombordstigning kan fortsatt kunne ta med to gratis håndbagasje om bord. Alle andre vil fortsatt kunne ta med en mindre veske om bord gratis, og vil også kunne sjekke inn bagasje på inntil 10 kg for 8 Euro, sier Kenny Jacobs i Ryanair i en pressemelding.

– De nye bagasjereglene vil gjøre at ombordstigningen går raskere og vil redusere forsinkelser. 60% av våre kunder vil ikke bli påvirket av endringene. De resterende 40% kommer enten til å kjøpe prioritert ombordstigning, innsjekket bagasje eller reise med bare med en mindre veske slik 30% av våre kunder allerede gjør.

Foto: Ryanair

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *