Aegean: Snarvei til gullkort opphører 24. november!

Miles & Bonus cards

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Mange har lest artikkelen Letteste vei til gullkort: Aegean Miles & Bonus, som beskriver det til nå mest generøse bonusprogrammet når det gjelder å oppnå gullstatus. Siden det har vært så enkelt å oppnå gullstatus i dette programmet, har det kun vært et spørsmål om tid før det ville komme endringer. Nå kommer endringene.

Enn så lenge holder det å opptjene 19 000 miles for å få Aegean Miles & Bonus Gold. Kravet er egentlig 20 000 miles, men man får 1 000 miles som velkomstgave når man blir medlem. Har man først fått gullkortet er det enda lettere å beholde det, siden det kun krever at du har aktivitet på kortet én gang hvert tredje år. Fra 24. november kommer det drastiske endringer som gjør bonusprogrammet mindre lukrativt.

Hva er forandringene?

Bonusprogrammet blir felles mellom Aegean og Olympic Air, og det innføres et nytt medlemsnivå mellom Blue og Gold som heter Silver.

New Miles & Bonus
New Miles & Bonus

I det nye programmet vil det kreves 24 000 miles for å oppnå Silver-status, mens Gold krever 48 000. Det finnes imidlertid en snarvei som lar deg opptjene disse statusene for halvparten av milesene: Dersom du flyr minst to ganger med Aegean eller Olympic Air holder det med 12 000 miles for Silver, og med fire flyvninger på et av de respektive flyselskapene får du Gold etter 24 000 miles.

Dersom du allerede har gullkortet holder det med kun 24 000 miles for å beholde statusen, eller kun 12 000 miles dersom fire av flyvningene er med Aegean eller Olympic Air. For å beholde sølvkort gjelder halvparten av disse tallene.

Alle som har gullkortet innen 24. november vil beholde sin gullstatus i ett år frem til 24. november 2015.

Oppsummering

Dette gjøres nok for å harmonere mer med konkurrerende bonusprogrammer, og det er vel strengt tatt som forventet. Den nåværende ordningen har åpenbart vært for generøs, og de fleste har nok innsett at en slik endring ville komme før eller senere.

Dersom du flyr minst fire ganger med Aegean eller Olympic Air, er det nye programmet nesten like generøst som før. Det kan lønne seg å planlegge med disse fire flyvningene for å oppnå gullstatus dobbelt så raskt, selv om det kan bli en liten omvei. Det får bli opp til den enkelte å selv vurdere om det er verd innsatsen, men det kan lønne seg å ta følgende med i betraktning: Det nye programmet viser sine virkelig generøse sider når man først har fått gullkortet. 24 000 miles for å beholde gullstatusen (eller 12 000 miles hvorav fire flyvninger med Aeagean eller Olympic Air) er meget generøst. Så selv med de nye endringene vil nok Aegean Miles & Bonus beholde stillingen som «letteste vei til gullkort».

Inntil det nye programmet trer i kraft 24. november er vårt tips å skynde seg å oppnå Gold så lenge kravet kun er 19 000 miles!

Klikk her for å lese mer om nye Miles & Bonus.

Her kan dere diskutere det nye programmet og utveksle tips og triks for å lettest mulig oppnå gullkort.

Kommentar

 1. mariozaah sier

  Ble litt skuffa når jeg leste e-posten, men jeg er så pass nært gullmedlemskap (13 000 poeng så langt) at jeg skal ta en MR før November.

  PS! Husk at endringene trer i kraft 24 November og at reiser med SK (og andre *A-selskaper utenom Aegean og Olympic air) tar et par dager å registrere!

 2. hillner sier

  Når det står ‘4 Aegan or Olympic Air flights’, mener de da to tur-retur flights? Telles det som to flights dersom man mellomlander? Er et nok at man booker gjennom http://www.aeganair.com, eller må flyene være ‘operated by Aegan Air’ også?

  • Henning sier

   Hei!

   Jeg vil tro det er snakk om 4 enkeltflyvninger eller 2 tur/retur, så lenge det blir 4 turer til sammen. Har du en mellomlanding skal dette telle som 2 flyvninger. Det må nok være «operated by Aegean/Olympic».

 3. Olav sier

  Hva om du er 2 personer som reiser, får du sølvkortet etter en tur da? tur/retur eller gullkortet etter to turer med det Greske selskapet?

  • Kjakan sier

   Hei Olav! Du må fremdeles ha fire flights. Selv om dere er to som reiser, er det kun den reisende som får godskrevet, altså det er personlig. Husk at artikkelen er halvannet år gammel, så det kan ha skjedd endringer siden. Ta en titt i forumet vårt for oppdateringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *