Nå kommer SAS med livstidsgull

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det nærmer seg to år siden SAS begynte å kommunisere at et 10 års sammenhengende gullkort skulle gi livstidsgull. Nå er det like før de første kortene blir sendt ut.

Det bekrefter SAS til flynettstedet flysmart24.no. De skriver at ordningen formelt sett skal settes i gang til høsten, men at den gruppe medlemmer som allerede er kvalifisert skal få sine kort i løpet av våren.

Da vi første gang hørte om gullkort på livstid var det rett rundt hjørnet, de skulle bare implementere den nye IT-plattformen først. Deretter har det blitt utsatt en rekke ganger til tross for lovnader fra daværende Eurobonus-sjef, Eivind Roald, som sluttet i høst.

Allerede i mai 2016 ble Lifetime Gold presentert første gang. (Foto: Henrik Olsen)

Denne våren er det to år siden SAS første gang presenterte Lifetime Gold på et Meet & Greet-arrangement for sine mest loyale kunder. Der ble vi presentert for følgende forbedringer:

 • Lifetime Gold etter 10 år som gull (eller højere) er ikke lengre aldersbegrenset, hvor regelen tidligere var at man skulle være over 60 år
 • Lifetime Diamond for de som har vært Pandion i minimum 10 år
 • Mer personlig support, og kabinpersonalet blir utstyrt med iPads så de har bedre kontroll på statusmedlemmer
 • Soft-landing av medlemsnivå samt mulighet for at fryse sitt medlemskap
 • Gjeninnføring av SAS Family, med mulighet for å opptjene poeng i felleskap
 • Bekreftet at bud fra Diamond/Pandion på oppgradering blir boostet med henholdsvis 30 og 40 %
 • Garanteret award-availability (4 i Go og 2 i Plus) for Diamond/Pandion
 • Innføring av SAS Dreams, med flere events for premium-medlemmer som kan være alt fra skiturer til champagnesmaking

Gjør vi opp status i dag er det bare et fåtall vi konkret vet har blitt innført. Kabinpersonalet har fått hver sin iPad som de blant annet kan se rosteren sin (oversikt over flyvningene den neste måneden) og status på passasjerer. Soft-landing av medlemsnivå hvor man rykker ned bare ett nivå hvis man ikke klarer å opprettholde sitt nåværende. Boost av bud på PlusGrade skal gjelde for statusmedlemmer og ikke minst innføring av SAS Dreams. I tillegg har de også lansert SAS Dreams Tailor Made ekslusivt i Norge.

Fordelene

Som Star Alliance Gold har du tilgang til en rekke fordeler hos SAS og Star Alliance. Du får blant annet sjekke inn i business-skranken, fast track, lounge og prioritert boarding. I noen tilfeller får du også ekstra bagasje, men ikke hvis du flyr på de billigste billettene.

Kravet for å få livstidsgull er å ha hatt Eurbonus gullkort i 10 sammenhengende år. For å opptjene gullkort må du enten ha 45.000 grunnpoeng eller 45 enkeltflyvninger i løpet av din opptjeningsperiode.

Hvis du har fått kortet som en gave eller hatt soft-landing så teller ikke dette. Poeng opptjent på hotell, bilutleie eller kredittkort teller heller ikke mot livstidsgull.

Hvis du har det 10 år etter hverandre kvalifiserer du til livstidsgull og vil få dette i posten.

Familiekonto

SAS familiekonto
SAS lanserte familie- og vennekonto i 2016, det har fortsatt ikke kommet. (Foto: Henrik Olsen)

I tillegg til livstidsgull har SAS blant annet lovet å gjeninnføre familiekonto og statusfrysing. Familie- og vennekonto blir ikke ulikt Norwegian sin løsning, hvor opptil 7 personer kan spare opp poeng sammen uavhengig av familieforhold og bostedsadresse.

Skulle du være midt mellom to jobber, ha pappaperm eller av andre grunner være i en periode hvor du flyr mindre enn vanlig kommer frysing av status til sin rett. I opptil et år kan du fryse statusen din og dermed slippe å starte opptjening mot livstidsgull helt på nytt.

Har du klart kravet?

Er du en av de som har opptjent gullkort eller bedre sammenhengende i 10 år? Skriv gjerne en kommentar i forumet vårt.

Forsidefoto: Henrik Olsen

Kommentar

 1. Arne sier

  Legs teller ikke med i beregningen ifølge SAS kundeservice. Jeg var i kontakt med de for en måneds tid siden og ble da informert om A) jeg er ikke over 60, B) jeg hadde bare to år opptjening på poeng, de tre andre årene var på legs og dette teller ikke.

  • Jørgen Upsaker sier

   Hei Arne og takk for ditt innspill. Våre kilder sier ikke noe om hvordan man opptjener kortet, men det skal vi ta direkte med SAS.

 2. Hei sier

  Fikk svar fra SAS om at de på nåværende tidspunkt ikke har informasjon om LTG, men de ber om at jeg kommer tilbake til de i slutten av neste uke…

 3. Lojal SAS kunde sier

  Da har SAS sendt ut mail til sin LTG medlemmer

  VELKOMMEN SOM LIFETIME GOLD-MEDLEM
  Hei XXXXX

  Tusen takk for at du har reist så mye med oss i SAS gjennom årene. Din lojalitet har ikke gått upåaktet hen! Og som et bevis på vår verdsetting vil vi gi deg et livslangt Gullmedlemskap i SAS EuroBonus – Lifetime Gold. Dette gjør vi fordi du har oppnådd EuroBonus Gullnivå minst 10 år på rad, enten via opptjente Grunnpoeng eller reiser med SAS eller Widerøe.

  Som Lifetime Gold-medlem får du et nytt Gullkort hvert år og kan nyte eksklusive Gullfordeler resten av livet – uansett hvor mange reiser du tar. Selvsagt behandles du inntil videre som det Diamantmedlem du er i dag. Du beholder ditt nåværende kort og trenger ikke gjøre noen ting når du har lest dette, annet enn å nyte løftet om evig Gullstatus. Du får dessuten en bekreftelse hjem i postkassen.

  Gratulerer og takk for din lojalitet!

  Vennlig hilsen SAS EuroBonus
  WE ARE TRAVELERS

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *