Air Canada Maple Leaf Lounge – Frankfurt

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

På mitt siste besøk i Frankfurt fikk jeg sjansen til å teste Air Canada Maple Leaf Lounge. Loungen ligger utenfor Schengen-området på B-piren og jeg besøkte den i forbindelse med at jeg fløy LAN Business Class fra Frankfurt til Madrid.

Loungen var ikke på noen måte merket med LAN, så at man har adgang hit når man reiser med LAN må man gjerne ha funnet ut på forhånd eller få opplyst av innsjekkingspersonalet. Ettersom Air Canada er medlem av Star Alliance, vil du ha tilgang hit om du reiser med et av selskapene i alliansen og har gullkort.

Utseende og størrelse
Designet på hele loungen var litt typisk for Air Canadas lounger og var moderne minimalistisk, men pent innredet. Den er relativt ny, ettersom den åpnet på senhøsten 2013. Loungen ligger i 3. etasje med en ganske flott utsikt ut over tarmac, så her kan man sitte og se på flyene og utsikten gjør at loungen på ingen måte føles innestengt. På mange måter minner loungen litt om Lufthansas Senatorlounger, men med et litt mer modernistisk i stilen.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Loungen hadde god størrelse og det var generelt lite folk hele tiden jeg benyttet meg av den. På grunn av dette var det både stille og behagelig å kunne sitte og arbeide litt eller slappe av. Det var flere typer sittegrupper, herunder fine
arbeidsstasjoner og også egne små hvilerom med lenestol. Det var tilgjengelig strøm stort sett ved hver sittegruppe eller
arbeidsstasjon, noe som er meget bra for de av oss som må lade PC, pad eller telefon før avreise.

Mat og drikke
I loungen var det et godt utvalg av fingermat/småretter og drikke. Det var varme retter av blant annet ris og kylling, eggerøre samt et utvalg av supper for de som ønsket noe varmt. Ellers var det en salatbar, frokostblandinger og flere typer brød, herunder påsmurte rundstykker som smakte meget godt. Flere typer pålegg, syltetøy, youghurt og frukt var også tilgjengelig.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Loungen hadde et imponerende utvalg av søtsaker. Her fant man både donuts med glasur og «non-stop» (!), muffins, samt flere andre typer bakverk av den søte sorten. Det var også potetgull, saltkringler og gummibjørner tilgjengelig, for å nevne noe. For de av oss med en «sweet tooth» er jo dette veldig positivt (og livsfarlig).

Alt man forventet å finne av drikkevarer var på plass. Dette inkluderer selvsagt juice, mineralvann, brus, kaffemaskin med
forskjellige typer kaffedrikker etc. Av alkoholholdig drikke fant man (forutenom vin) bla. Baileys, Curvouiser VSOP og The
Glenlivet Founder’s Reserve. Det var også vodka og rom med mer, for de som ønsket å blande seg en drink. Noe jeg også setter stor pris på er øl på tappekran, noe man finner både hos Lufthansa og hos Air Canada. Air Canada serverte hhv. Beck’s pils og Franziskaner hveteøl. Sistnevnte er en personlig favoritt, så det blir aldri feil når den serveres fra fat.

Fasiliteter
Det var et eget «Business Center» i loungen. Her kunne man enten låne en av de PC’ene som loungen hadde stående, eller koble til sin egen. Det var printer tilgjengelig om man hadde behov for å skrive ut noe. Trådløst internett var tilgjengelig i hele loungen (og forsåvidt på hele flyplassen), levert av T-Mobile. Dette fungerte ganske bra, men om man ikke benytter mobilen/pad’en på en liten stund, må man koble til på nytt. Litt tungvint, men slik er det på de fleste steder med offentlig tilgjengelig nett.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Rundt omkring i loungen stod det også store bokhyller med et respektabelt utvalg av lesestoff. For det meste magasiner med forskjellige tema.

Loungen hadde dusjrom tilgjengelig om man ønsket å vaske legemet før man skulle reise videre. Dette er noe som alltid er veldig behagelig om man har vært lenge på reise og/eller har en lang reiseetappe fremfor seg. Slikt trekker opp!

Konklusjon
Air Canada har en meget flott og moderne lounge som trygt kan anbefales. Den minner litt om Lufthansas lounger hva angår utvalg av mat og drikke, men har i tillegg flott utsikt, moderne design og generelt mindre gjester og dermed mer plass. Absolutt en lounge i øvre skala og kanskje den beste loungen i Frankfurt, om man ser bort fra Lufthansa First Class.

Oversikt

Fordeler

- Utsikt
- Bra utvalg av mat og drikke
- God plass
- Moderne
- Dusj

Ulemper

- Plassert litt vekk fra mange gater

MAT/DRIKKE

FASILITETER

KOMFORT

PLASS

Overall Rating

Konklusjon

Air Canada har en meget flott og moderne lounge som trygt kan anbefales. Den minner litt om Lufthansas lounger hva angår utvalg av mat og drikke, men har i tillegg flott utsikt, moderne design og generelt mindre gjester og dermed mer plass. Absolutt en lounge i øvre skala og kanskje den beste loungen i Frankfurt, om man ser bort fra Lufthansa First Class.

4.1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *