Air China setter Boeing 747-8i i trafikk

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Denne uken introduserer Air China Boeing 747-8i til sine passasjerer. Air China er det andre selskapet som setter denne flytypen i passasjertrafikk. Hittil er det bare Lufthansa som har fått levert denne flytypen i passasjerversjon, og i tillegg er det levert en del fraktversjoner og 8 maskiner som privatjet.

Boeing 747-8i er i utgangspunktet en lenger versjon av den kjente «jumbojet’en» Boeing 747-400. Man kjenner igjen den nye maskinen ved at det øvre dekket er en del lenger enn det er på 747-400. Air China skal operere 4 forskjellige klasser på deres versjon av den nye flytypen. Her blir det First Class, Business Class, Premium Economy Class og Economy Class. Det er henholdsvis 12 / 54 / 66 / 233 seter i disse klassene, hvilket gir et totalt antall seter på 365.

AirC 748 seatmap

Det litt spesielle med deres sete-layout er at de har plassert sin First Class mellom Business class og Premium Economy class. Det øvre dekket består utelukkende av Business Class-seter.

First Class består av rad 1 – 3, som er plassert mellom rad 15 og 31. Den er satt opp i konfigurasjonen 1-2-1, og setene ser slik ut:

AirC F

Deres Business Class seter ligner på en del andre flyselskaper sine tilsvarende løsninger:

AirC C1 AirC C2

Economy Class setene ser ut til å være i en kjent form. En seteavstand på 32-33 tommer, er akseptabelt og dette er bedre plass enn hva  flere av konkurrentene tilbyr. Deres Premium Economy avdeling ser ut til å ha samme type seter som Economy Class, dog med en seteavstand på 40 tommer. Det vil si 17-20 cm lenger mellom setene i forhold til Economy Class. Farger og mønstre ser da riktig så innbydende ut:

AirC Y

Foreløpig benyttes flytypen på ruten mellom Beijing og Guangzhou, men fra 2. januar 2015 blir flyet satt inn på ruten mellom Guangzhou og Frankfurt.

Air China er medlem av Star Alliance. Tidligere søk har vist at det er relativt enkelt å finne ledige bonusseter i alle klasser med Air China. Du kan bruke dine EuroBonus-poeng eller poeng fra andre Star Alliance-medlemmer til å betale for bonusreiser med Air China.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *