Air New Zealand direkte til New York, dropper Los Angeles-London

Air New Zealand Boeing 787-10

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det er ikke bare Qantas som har ambisjoner om nye ultralange flyruter. Fra neste år kan du fly direkte fra Auckland til New York med Air New Zealand. Samtidig velger selskapet å droppe ruten mellom London og Los Angeles.

For å frigjøre kapasitet til fordel for mer lønnsomme markeder har Air New Zealand besluttet å legge ned ruten mellom London og Los Angeles fra oktober 2020. Et av disse markedene er flere direkteruter mellom New Zealand og Nord-Amerika, og fra neste år kan du for første gang fly direkte mellom Auckland og New York (EWR).

Newark Liberty Airport, New York
Newark Liberty Airport. Foto: David Mark / Pixabay 

– Trafikkøkningen til New Zealand er sterkest fra Nord-Amerika, og den nye ruten vår til Chicago gjør det bedre enn ventet. New York har vært en ambisjon for Air New Zealand en god stund, og ved å frigjøre kapasitet fra atlanterhavsruten vil denne milepælen bli en virkelighet, sier Chief Executive Officer Jeff McDowall i Air New Zealand.

Avstanden mellom de to byene er 14 178 kilometer. Flytiden anslås å være 15 timer og 40 minutter fra Auckland til New York. Returflygningen vil være noe lenger, rundt 17 timer og 40 minutter. Ruten vil bli Air New Zealands lengste og den femte lengste i verden.

Den nye ruten skal betjenes tre ganger ukentlig av en Boeing 787-9 med kun 275-seter. Flyet er utstyrt med flere seter i business og premium economy, sammenlignet med Air New Zealands standardkonfigurasjon for disse flyene.

Pusiness Premier i Boeing 787 Dreaamliner

Rutetider og dato for oppstart er foreløpig ikke kjent, men flyselskapet sier at billettene vil komme i salg om kort tid.

Dropper Los Angeles – London

Los Angeles – London har vært en flaggskiprute for Air New Zealand og en viktig forbindelse mellom New Zealand og Europa siden lanseringen i 1982. Det har imidlertid skjedd store endringer i markedet siden den gang.

– Folk på New Zealand har mer enn dobbelt så mange måter å komme seg til London på som for ti år siden. Samtidig har folks reisevaner endret seg. I fjor var andelen reisende mellom Auckland og London som fløy via Los Angeles på bare 7%, sier McDowall. – Samtidig har flyruter mellom Europa og Nord-Amerika blitt de mest konkurranseutsatte i verden. Her har ikke Air New Zealand fordelen av være i hjemmemarkedet sitt, slik amerikanske og europeiske selskap har.

London Westminister Palace
Foto: Skeeze / Pixabay

Los Angeles – London-ruten vil gå som normalt fram til oktober 2020. Det er ventet at totalt 155 arbeidsplasser i ulike deler av virksomheten i London forsvinner i forbindelse med nedleggingen. Flyselskapet vil samarbeidet med berørte ansatte og deres fagforeninger for å finne nye karrieremuligheter.

Foto: Air New Zealand

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *