Air Transat med sommerrute fra København til Montreal

Montreal, Canada

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Air Transat skal neste sommer fly direkte mellom København og Montreal. Ruten har oppstart 16. juni og skal flys to ganger ukentlig med Airbus A321neoLR.

Air Transat, som er Canadas tredje største flyselskap etter Air Canada og WestJet, skal neste sommer fly mellom København og Montreal. Det eneste direkteruten mellom Skandinavia og Canada per i dag er Air Canadas rute mellom København og Toronto. Den nye ruten er derfor et gledelig tilskudd.

Foto: Air Transat

Den nye ruten har oppstart 16. juni og skal flys to ganger ukentlig fram til 20. september. Flytypen som skal brukes på ruten er Air Transats nye Airbus A321neoLR. Disse flyene har lang nok rekkevidde til å fly mellom Europa og Nord-Amerikas østkyst. De er også langt rimeligere i drift enn større langdistansefly, og egner seg derfor godt til å prøve ut smalere ruter mellom mindre byer.

Air Transats A321neoLR er innredet med totalt 199 seter, hvorav 187 er i økonomiklasse og 12 i Club, som er selskapets Premium Economy-produkt.

Air Transat Airbus A321neoLR kabin
Foto: Air Transat

– Vi er svært glade for at Air Transat vil fly til København, sier Morten Tranberg Mortensen i Københavns Lufthavn. – Den nye ruten fra Montreal til Skandinavias største flyplass åpner for nye muligheter både for Canadiere og Skandinaver. Dette understreker hvor viktig Air Transats nye Airbus A321neoLR er for muligheten til å åpne nye og spennende ruter.

27 ruter til Europa

Air Transat fikk i år for andre år på rad utmerkelsen «World’s Best Leisure Airlines» og er godt kjent også utenfor Canada. Med ruten til København vil selskapet betjene totalt 27 destinasjoner i Europa. Ifølge selskapet er den nye ruten drevet fram av en økende interesse for Europa og København som reisemål for fritidsreiser.

Københavns Lufthavn
Foto: Københavns Lufthavn

– Air Transat er stolte av å være eneste flyselskap som flyr direkte mellom København og Montreal, sier Annick Guérard, Chief Operating Officer i Transat. – Innfasingen av Airbus A321neoLR har vært en viktig milepæl for programmet vårt. Langdistanse smalbuksfly som er fleksible og effektive lar oss fortsette med å utvide tilbudet vårt til nye feriedestinasjoner.

Hva med bonuspoeng?

Air Transat har per i dag ikke noe eget bonusprogram så vidt vi vet om. Fra og med neste år vil det imidlertid bli mulig å opptjene poeng i Air Canadas Aeroplan-program. Det er også ventet at Air Canada vil kjøpe Air Transat neste år, så snart transaksjonen er godkjent av aksjonærer og myndigheter.

Avgangstider er foreløpig ikke kjent, men billettene skal etter planen være i salg fra i morgen. Vi håper selvfølgelig at tidspunktene vil korrespondere godt også for norske reisende.

Forsidefoto: Beenerm / Pixabay

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *