Air Canada vil kjøpe Air Transat

Air Canada vil kjøpe Air Transat

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Star Alliance-medlemmet Air Canada kunngjorde i går at de inngått en eksklusiv avtale om å kjøpe alle aksjene i Air Transat for $520 millioner (tilsvarer 3,4 milliarder norske kroner).

Ved å kjøpe Air Transat skal Air Canada vokse på fritidsreisende, turisme og pakkereiser. Air Canada har allerede finansiering for oppkjøpet på plass.

– En sammenslåing med Transat er gir store muligheter for begge selskaper. Aksjonær og ansatte fra begge selskapene som får en sikrere arbeidsplass med større vekstmuligheter. Våre reisende vil dra fordel av det sammenslåtte selskapets evne til å konkurrere i det tøffe markedet for fritidsreiser i hele verden, sier Calin Rovinescu, President and Chief Executive i Air Canada.

Air Canada Boeing 787-8 Dreamliner
Boeing 787-8 Dreamliner. Foto: Air Canada

I verdenstoppen på internasjonale flygninger

Air Canada har siden 2012 lansert 35 nye ruter fra Montréal-Trudeau til destinasjoner som Shanhhai, Beijing, Tokyo Tel Aviv, Lima og Sao Paulo. Denne veksten har gitt Montreal plass på topp 50-lista over byer verden med flest utenlandsforbindelser.

– Dette oppkjøpet gir oss en unik mulighet til å konkurrere med de beste i verden på fritidsreiser. Det gir oss også mulighet til å vokse enda mer på Montréal-Trudeau-flyplassen.

Transaksjonen forutsetter at det gjøres en endelig avtale, og at transaksjonen godkjennes av både aksjonærer og offentlige myndigheter. Flyselskapene understreker at prosessen ikke vil føre til endringer for kunder, leverandører eller ansatte.

– Denne kunngjøringen er gode nyheter for Transat, sier Jean-Marc Eustache, President og Chief Executive Officer i Transat. – Dette er en unik mulighet til å få samarbeide med et flott selskap som kjenner og forstår bransjen vår, og som udiskutabelt har lykkes i reiselivsbransjen. – Dette er den beste løsningen for å ikke bare opprettholde, men på lang sikt også vokse og tilføre enda flere arbeidsplasser, slik vi har gjort i Quebec og andre steder i mer enn 30 år.

Forsidefoto: Air Transat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *