Deluxe rom på Clarion Collection Hotel Bastion

Clarion Collection Hotel Bastion

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Jeg har vært ganske lojal mot Nordic Choice Hotels det siste året. Kjeden er godt representert i Norden, har et takknemlig lojalitetsprogram og kan kombineres med Trumf både på opptjening og uttak. På min siste tur til hovedstaden fikk jeg mulighet til å prøve et deluxe rom på Clarion Collection Hotel Bastion.

Clarion Collection Hotel Bastion ligger i Skippergata, mellom Rådhusgata og Grev Wedels Plass, drøyt fem minutters gangavstand fra Oslo Sentralstasjon og Karl Johans gate. Veien er kort til Operahuset, Akershus festning og andre severdigheter i Oslo sentrum.

Området er ganske stille og rolig, med lite trafikk og få butikker og utesteder i umiddelbar nærhet.

Førsteinntrykk og innsjekking

Hotellet består av to bygninger med noe ulik innredning. Det ene bygget har 60 rom innredet i moderne stil. Det andre bygget, hvor deluxe rommene og suitene ligger, ble åpnet i 2001 og er innredet i engelsk boutique-stil.

Resepsjon

Lobbyen er innredet i den samme varme og intime stilen. Ved resepsjonen, som også fungerer som bar, er det et lite sitteområde.

Jeg ankom Clarion Collection Hotel Bastion litt utpå kvelden. Det var ingen kø og jeg ble sjekket raskt inn, og fikk utdelt nøkkelkort. Siden jeg ikke hadde bodd på hotellet tidligere fikk jeg en rask presentasjon av hotellets fasiliteter og serveringstilbud.

Deluxe rom

Rommet mitt ligger i fjerde etasje. Hotellet har kun en heis så vidt jeg kan se, men siden det er et forholdsvis lite hotell er ikke dette noe stort problem.

Deluxe rommene ligger den gamle delen av hotellet. Rommet er mer enn stort nok for meg, flott innredet i klassisk stil og jeg liker i utgangspunktet godt at det er parkett på gulvet. Utover en stor og behagelig seng, er rommet innredet med et stort skrivebord, garderobeskap, kommode, lenestol og en liten TV. Både parketten og møblene bærer noe preg av elde og slitasje. Tiden begynner nok å bli moden for en oppussing.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

I garderobeskapet er det intet mindre enn to sett med strykejern og strykebrett. Jeg er usikker på om det er for i å imøtekomme gjester med et stort strykebehov eller om det fastmonterte settet er defekt. Det er også en tom minibar og enkelt utstyr for å lage te og kaffe.

Det er noen ting jeg savner, som kunne løftet helhetsinntrykket av rommet. Jeg kan ikke finne noen safe, og badekåpe og tøfler synes jeg egentlig man bør kunne forvente i de høyere romkategoriene på denne typen hotell.

Det er noe lytt mellom rommene. Siden det er parkett på gulvene hører man godt når noen går med sko på naborommene. Det var også i overkant god stemning på et av naborommene den ene kvelden og det føltes i perioder som jeg ufrivillig var med på festen.

Utsikt mot havnelageret
Utsikten mot havnelageret er kanskje ikke veldig spennende.

Badet

Badet er også romslig, men litt sparsommelig innredet. Det er ingen servantskap eller noe annet sted å sette fra seg toalettsaker annet enn på selve servanten, som har begrenset med plass. Jeg er heller ikke spesielt glad i dusj/badekar-kombinasjonen. Dusjstativet er montert over enden av badekaret, noe som gjør at man må dusje i oppoverbakke og har lite rom for å bevege seg. Også her innredning litt sliten. Skruene på beslagene i badekaret ruster og har gitt misfarginger på badekaret. Hårføneren, som i utgangspunktet ikke er noe å skryte av, blir ikke bedre av at den bare fungerer i 30-45 sekunder av gangen før den må kjøles ned i 2-3 minutter.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Produktene av merket fra Rituals kommer i dispensere montert på veggen. Dette er noe som blir og mer vanlig, og fungerer helt greit for min del.

Mat og drikke

Noe av det jeg virkelig liker med Clarion Collection, spesielt når jeg reiser i jobbsammenheng, er at afternoon sweets og kveldsmåltid er inkludert i prisen. Det er veldig greit å kunne få seg et enkelt måltid uten å forlate hotellet. Kveldsmåltidet består av brød, suppe, salater og enkel varmmat. Mer enn bra nok for min del etter en lang dag på jobb.

Kveldsmatbuffet
Kveldsmatbuffet

Frokosten holder også godkjent nivå. Utvalget er ikke overdådig, men du skal være ganske kresen om du ikke finner noe du liker.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Jeg fikk dessverre ikke prøvd ettermiddagspannekakene under oppholdet mitt.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Andre fasiliteter

Hotellet har et ganske greit utstyrt treningsrom i kjelleren, med tredemøller, romaskin, styrkeapparater og manualer. Det er også relaxavdeling og sauna, som jeg dessverre ikke fikk testet under oppholdet.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Hotellet tilbyr dyrevennlig rom mot et tillegg på 250 kroner per opphold og parkering for 280 kroner per døgn.

Priser og booking

Rommet ble booket i siste liten og det var få andre alternativer tilgjengelige. Gjennomsnittsprisen var på 1 890,- per natt. Rommet ble booket gjennom ViaTrumf og direkte fra Nordic Choice Hotels hjemmeside, og betalt med Nordic Choice Club MasterCard for maksimal poengopptjening.

Konklusjon

Jeg hadde alt i alt et hyggelig opphold på Clarion Collection Hotel Bastion. God service, god frokost og kveldsmat og godt utstyrt treningsrom trekker opp, mens rommene dessverre har noen detaljer som trekker ned. Beliggenheten er praktisk med kort vei til severdigheter og offentlig transport. Nordic Choice Club er et bra lojalitetsprogram om du reiser mye i Norden.

Du vil kanskje også like

Foto: Martin Damm Laupstad

Oversikt

Fordeler

+ God frokost
+ Kveldsmat inkludert i prisen
+ God service
+ Godt utstyrt treningsrom

Ulemper

- Rommet har enkelte mangler
- Rommet har moderniseringsbehov
- Noe lytt mellom rommene

SERVICE

BELIGGENHET

ROM

FUNKSJONER

VERDI

Overall Rating

Konklusjon

Jeg hadde alt i alt et hyggelig opphold på Clarion Collection Hotel Bastion. God service, god frokost og kveldsmat og godt utstyrt treningsrom trekker opp, mens rommene dessverre har noen detaljer som trekker ned. Beliggenheten er praktisk med kort vei til severdigheter og offentlig transport. Nordic Choice Club er et bra lojalitetsprogram om du reiser mye i Norden.

3.9

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *