Airbus presenterer A350XWB i Doha

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

DOHA: Dagen her i Doha startet med at markedssjefen i Airbus, Mike Baugos, presenterte den nye Airbus A350XWB for verdenspressen. Presentasjonen var naturligvis basert på mange faktaopplysninger og «salgssnakk», men her får du noen av de viktigste forbedringene som Airbus A350XWB kommer til å by på.

Her kommer vi til å fokusere på de forskjellene som passasjerene kommer til å oppleve.

Flyet er ifølge Airbus meget stille – både i kabinen og for naboer av flyplasser, vil det være snakk om store forbedringer. Den støyen som naboer til flyplasser ofte klager over, vil ligge 21 dB under hva det gjeldende regelverk krever – og faktisk 2 dB under hva Airbus selv hadde håpet på.

XWB står for Extra Wide Body. Det vil si at kabinen er bredere enn vi kjenner fra A330 og A340. Med en 3-3-3 setekonfigurasjon, som flyet er bygget til, vil setebredden være bredere enn på for eksempel Boeings Dreamliner og bredere enn på andre Airbus fly.

Inneklimaet ombord vil også få en kraftig forbedring, blant annet så er luftsirkuleringssystemet forbedret. All luft blir utskiftet med frisk luft hvert andre til tredje minutt, og flyet er utstyrt med det nyeste innen HEPA-luftfiltre og et system for å fjerne ozon fra luften ombord.

Lufttrykket vil også være forbedret – og trykket i kabinen kommer ikke under hva man opplever ved 6000 fot (ca. 2 km). Trykket er høyest ved havoverflaten, og synker med høyde. Det vil bety at passasjerene kommer mer uthvilte frem og vil generelt oppleve å bli mindre utmattet av å oppholde seg i flyet. Dessuten er flyet utstyrt med flere temperatursoner, så det er lettere å innstille den mest behagelige temperaturen for passasjerene.

Opprinnelig publisert av Flemming Poulsen på Bonusfeber.dk

Bonusfeber.no var invitert av Qatar Airways

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *