Alitalia tilbyr statusmatch til sitt bonusprogram

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Statusmatch er et lokkemiddel enkelte flyselskaper en gang i mellom bruker for å få ofte reisende til å bytte flyselskap til deres fordel. Denne gang er det Alitalia som er i Sky Team som tilbyr dette.

For å oppnå statusmatch må du ha sølvkort eller høyere i et flyselskap som er utenfor Sky Team. Så hvis du har status hos et selskap i One World eller Star Alliance får du nå muligheten til å få tilsvarende status i Alitalias bonusprogram MilleMiglia og derved også tilsvarende fordeler hos alle flyselskaper i SkyTeam.

I Sky Team finner du følgende flyselskap:

0607 01

Alitalia byr på følgende statusmatcher:

Silver level – Ulisse Club
Gold level – Freccia Alata Club
Platinum level – Freccia Alata Plus Club

Tilbudet ligger er tilgjengelig helt frem til 31 desember 2015. Du må nødvendigvis være medlem i Alitalias bonusprogram for å få statusmatch. Er du ikke medlem enda kan du melde deg inn på denne linken. Statusen vil være gyldig frem til 31 mars 2016. Man lover at statusen skal være gyldig allerede 5 dager etter at du har sendt inn alle opplysningene de ber om.

Har du Gull eller Platinum level så får du mange fine fordeler i Sky Team alliansen. Du finner fordelene på denne linken. Så flyr du med KLM eller Air France vil du ha samme fordeler på reisen som om du hadde gullkort i KLM/Air France sitt bonusprogram.

Det at du har foretatt en statusmatch betyr ikke at du mister statusen i det selskapet du har et kort med pen farge på før. Du får rett og slett en ekstra tilsvarende status i Sky Team.

Det må legges til at normalt får man bare foreta statusmatch en gang til samme selskap. Så dersom du har planer om å fly mye med Sky Team selskapene det kommende året og sitter på Gull- eller Diamond status i EuroBonus (eller et annet selskap) er jo dette et tilbud man ikke kan si nei til. Har du ingen planer om å fly Sky Team det neste året, bør man kanskje vente til et behov dukker opp? Men det er jo helt opp til deg å bestemme.

Du finner også all info du trenger på Alitalias hjemmesider, herunder hvilken dokumentasjon du må sende med og hvor du må sende den, som du finner på denne linken.

Kommentar

 1. Noring sier

  Hei, da har jeg sendt inn dokumentasjon på gullkortet mitt hos Eurobonus etter registrering som nevt over. Noen spørsmål kanskje du/dere kan svare på; Jeg er sølv i Sky Team fra før og lurer på om jeg må registrere kortet fra Alitalias på reisene mine nå fremover, eller kan jeg bare bruke det for å komme inn på lounger/fast track etc uten at jeg bygger poeng/registrer reisen på programmet til Alitalia? Jeg flyr ganske mye langdistanse KLM/AF men klarer aldri å oppnå gullkort da jeg flyr på Sjømannsbillett. Så derfor en gylden mulighet til å slippe å betale for lounge på CDG frem til mars neste år. Jeg ønsker selvsagt å fortsette å bygge poeng på mitt vanlige KLM/AF kort.

  • Erling sier

   Det er jo et dillemma. På den ene siden er det ikke noe problem å registrere poengene på KLM/AF og vise frem Alitalia kortet for å komme inn i loungen. Men om du skal ha noen sjanse for upgrades, ekstra bagasje, gratis bagasje og ekstra poeng, må du registrere dette på Alitalia kortet.
   Husk at du får 100% flere poeng om du bruker Alitalia kortet fremfor nederste nivå i Flying Blue. Du kan jo også vurdere å konvertere til Alitalias program og samle poeng der også fremover. Om du ikke oppnår status ved vanlige reiser i noen av Sky Team sine selskaper så spiller det jo ikke så mye rolle hvor du samler poengene.

 2. knut sier

  Har også sendt inn nødvendig dokumentasjon til Alitalia omtrent samtidig som deg. Siden hørte jeg ingenting. Har også sendt et spørsmål om de har mottatt min info uten å få svar. Skulle det ikke gis et svar innen en uke tro?

  • Erling sier

   Jeg fikk mail nå etter 2 uker hvor de ber om kopi av selve kortet siden jeg bare hadde lagt ved bilde fra appen. Så de har vel fått såpass mange requester at det tar litt ekstra tid vil jeg tro. Men bedre sent enn aldri som det heter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *