Lufthansa Lounges – London Heathrow Terminal 2A

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Lufthansa er det eneste Star Alliance medlemmet som har egen lounge i Terminal 2A på London Heathrow Airport. Det gjør denne loungen umåtelig populær i rushtiden.

Terminal 2 er splitter ny og åpnet for et år siden og huser Star Alliance selskapene pluss et par andre selskaper. Vi besøkte Terminal 2 i mai og fikk full omvisning. Du kan lese et lite reisebrev fra vår tur gjennom Terminal 2 ved å klikke på denne linken.

Terminal 2 er delt i 2A og 2B som er forbundet gjennom en underjordisk tunell under flyenes oppstillingsplass. Fra Terminal 2A flyr du til europeiske destinasjoner mens i Terminal 2B flyr du til interkontinentale destinasjoner.

Lufthansas lounge i Terminal 2A åpnet i oktober 2014 og fremstår fortsatt som fresh og ny. Den er utformet etter Lufthansas nye loungekonsept som man kjenner igjen fra loungene i Tyskland.

Loungen er oppdelt i to deler. Business Lounge og Senator Lounge. Sistnevnte må du ha et gullkort hos et Star Alliance selskap for å komme inn i.

IMG_5609
Fra Business Loungen. Inngang til Senator loungen ligger bakerst. Buffet til høyre.

Det er totalt 350 sitteplasser i loungene, og disse er fordelt på gode, store stoler, sitteplasser ved små bord, egnet for å spise ved, barstoler med høye bord og det er enkelte skrivebordsplasser hvor man kan jobbe. Det er også noen PC’er til disposisjon ved enkelte av skrivebordene og Lufthansa tilbyr selvfølgelig trådløst internett til sine gjester, som også tilbys et stort utvalg av internasjonale aviser og magasiner

Fra Senator loungen
Fra Senator loungen

Loungen benyttes også at Star Alliance selskaper uten egen lounge, og det er mest naturlig å bruke denne for passasjerer som har en flight ut til en europeisk destinasjon. Så passasjerer hos SAS, LOT, Austrian og Swiss er naturlige gjester i denne loungen. For å få tilgang til loungen må man enten fly Business Class og/eller ha gullkort eller høyere i et bonusprogram innenfor Star Alliance. (Sølvkortmedlemmer i Lufthansas Miles & More har adgang til Business Loungen.)

I begge loungene tilbys det et stort utvalg av både mat og drikke fra buffet. For de som kjenner Lufthansas lounger i Tyskland var det overraskende å se det mye større mattilbudet som var i loungen i London. Her var flere varme retter, salater, brød og et fristende utvalg av desserter. Da vi fikk omvisning av loungens manager på formiddagen i en stille periode, kunne hun fortelle at de hadde samme budsjett i London som for loungene i Tyskland, men her fikk de rett og slett mer ut av pengene på grunn av at cateringselskapet de brukte kunne levere mye mer til samme pris. (Bilder av mat og drikke lenger nede.)

Det var ikke så veldig stor forskjell mellom tilbudet i Business Loungen og Sentator Loungen. I følge manageren var det litt høyere kvalitet over både mat og drikke i Senator delen. Men våre observasjoner tydet på at det var marginalt.

Da vi var tilbake i loungen før avreise senere på ettermiddagen var det stapp fullt i begge lounger, og det tok tid å finne en sitteplass. Vi så folk forlate loungen da de ikke fant sitteplass, og det er jo synd. Det kan tyde på at kapasiteten er for liten til tider. Alternative lounger ligger i Terminal 2B, og dit er det minst 15 minutter å gå, så har man liten tid til avgang kan det fort bli for langt å gå. Da får man trøste seg med at man finner mange fine spisesteder i Terminal 2A. Hva med for eksempel Heston Bloomental sin restaurant «The Perfectionists’ Café» for eksempel?

IMG_5611 IMG_5613 IMG_5614 IMG_5615 IMG_5617 IMG_5618 IMG_5619

Oversikt

Fordeler

- Lyst og trivelig
- Overraskende bra på matsiden

Ulemper

- For liten plass i rushtiden

Mat/drikke

Fasiliteter

Komfort

Plass

Overall Rating

Konklusjon

Lufthansa har flotte fasiliteter i T2A. Mat og drikke er helt topp og over gjennomsnittet sammenlignet med andre Lufthansa lounger. Men inntrykket trekkes ned når det er overfylt i rushtiden.

3.4

Kommentar

 1. KristianR sier

  Jeg reiste med SAS fra LHR T2 i går, mandag. Ble ganske overrasket over at vi hadde gate ved 2B.

  • Erling sier

   Ja, ingen regler uten unntak. Et av minusene med Terminal 2 LHR er at de er veldig sene med å annonsere avgangens gate. Hvis man kun får beskjed 30 min innen flyet går, skal man sannelig sette fart på om man skal bevege seg fra 2A til 2B, og enda lenger hvis man skal andre vei, da det bare er rullebånd fra A til B.

   • KristianR sier

    Det kan jeg skrive under på. Vi fikk tildelt gate 20 minutter før avgang, og satt da helt i enden av 2A hvor SAS (vanligvis) flyr fra.

    • Erling sier

     Ja, det er sannelig ikke mer enn det må være? Merkelig de ikke kan gi beskjed lengre tid i forveien. Flyet står jo gjerne nærmere en time på bakken allikevel.

 2. London sier

  Hei,

  På hvilket tidspunkt var det fullt i loungen? Det står at du kom tilbake senere. Jeg skal på tur, og har avgang med SAS kl. 1535.

  • Erling sier

   Det er fullt der på morgenen og fra i halv tre-tre tiden og utover. Jeg kom vel tilbake ca kl 16 og flyet gikk kl 18 og da var det smekk fullt. Tidene først i min tekst her er basert på hva lounge-personalet fortalte.

    • Erling sier

     God tur!! Får du mye tid på LHR, og har kort eller billett som tillater det, så ta deg en tur over til SQ, AC og UA loungene og ha en liten lounge-hopping. Fint mulig å få slått ihjel noen timer på hyggelig vis i alle loungene der. Dessuten er loungene der over mye roligere på ettermiddagen, da flyene derfra enten går på formiddag eller kveld.

     • London sier

      Takk for tipset, men når utsjekk er 1200, og det ca tar en time til T2 med Picadelly og innsjekk og fast track tar rundt 20-30 min, så er det ikke mer enn tiden av veien at jeg rekker en liten svins innom Senator!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *