Am Samui Palace, Koh Samui

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Am Samui Palace er et 3-stjerners hotell beliggende på Lamai Beach på Koh Samui. Lamai er et tettsted langs en strand som ligger 7-8 kilometer sør-vest for Chaweng som kansje er det mest kjente stedet på øyen. Am Samui Palace ligger midt på Lamai beach litt tilbaketrukket fra hovedgaten som går gjennom tettstedet. Hotellet framstiller seg som et familie ressort og består av flere bygninger som er bygget som en hestesko rundt et frodig hage- og bassengområde.

Vi ankom hotellet tidlig på formiddagen med transport som var arrangert i egen regi. Hotellet viste derfor ikke vårt ankomsttidspunkt så vi var litt spente på om vi ville få rom så tidlig. Betjeningen var raskt på plass for å bære koffertene våre inn i resepsjonen hvor vi fikk beskjed om å slå oss ned i noen sittegrupper mens resepsjonistene hentet fram vår reservasjon. Velkomstdrikke i form av god og kald juice samt avkjølte servietter ble servert oss.

Resepsjonen
Resepsjon

 

Etter få minutter var våre romreservasjoner hentet fram og formaliteter med pass og kredittkort ble ordnet. Tiltros for vår tidlige ankomst var alle våre tre rom klar. Bagasjen ble merket og så ble vi fulgt til våre rom, bagasjen ble levert like etter.

Rommene er det jeg vil kalle litt typisk Thai og standarden er enkel. Størrelsen er ca 40m2, og det er terrasse på utsiden hvor det står to trestoler og ett bord. Rommet har aircondition med bra kapasitet, lyse fliser på gulv og betong vegger som er malt med lys maling. Det finnes lite dekor på veggene. Dører, øvrig rominnredning samt belistning er i brun utførelse. På det ene rommet skulle våre tre barn bo og følgelig var en skikkelig ekstraseng utplassert på dette rommet.

Fra inngangsdør
Fra inngangsdør

 

En stor dobbeltseng av det harde slaget uten sprett var å finne på rommet, den var verken god eller dårlig å ligge i men jeg klarte fint å sove godt i den. Sengen var pyntet med et lite sengeteppe som var foldet sammen til en dekorasjon, to pynteputer var også å finne i den, alt i matchene farger til gardinene. På veggen over sengen var det montert opp to bilder som var skjært ut av brunt treverk.

Stor dobbelseng
Stor dobbelseng

 

Skrivebord med to skuffer og stort speil sto plassert mot motsatt vegg av sengen, en tilhørende trestol hørte til. Et flatskjerms fjernsyn på omkring 32″ sto plassert på skrivebordet, kanalutvalget var ikke bra. En benk og et lite rundt bord sto ytterst mot skyvedørene mot terrassen. Benken var grusom å sitte på. På motsatt side av skrivebordet fantes en solid og stor koffertbenk med plass for en stor koffert.

Skrivebord, speil og benk
Skrivebord, speil og benk

 

Ytterst mot inngangsdøren fantes skap- og hylleinnredning. Her lå hvite og oransje håndklær, de oransje var til basseng- og strandbruk. EL-safe var også montert inne i skapet.
Et kjøleskap med bra plass i var satt inn nederst i hylleinnredningen, her sto det to gratis vannflasker som du fikk  to nye av hver dag, utover dette kunne kjøleskapet benyttes til drikkevarer som du selv kunne kjøpe utenfor hotellet.

Kjøleskap og skap
Kjøleskap og skap

 

Vannkoker, gratis te og kaffe samt glass var plassert inne i hylleseksjonen.

Gratis te og kaffe
Gratis te og kaffe

 

Badet var det minst tiltalende ved rommet og dette viste tydelige tegn til aldring, tidvis kunne det lukte ubehagelig. Her var fliser på både gulv og vegger med dekorfliser montert innimellom. Toalett var av typen American style. Dusjen var nedsenket og en halvåpen løsning bak en halvhøy vegg, det positive her var regndusjen.

Toalett
Toalett
Regndusj
Regndusj

 

Servanten var nedfelt i en solid steinplate og speil montert på vegg. Såpe og Shampo samt glass sto plassert ved servanten. Etterfylling av såpe, shampo og balsam var de ikke flinke med.

Servant og speil
Servant og speil

 

Hage og bassengområdet er grønt, frodig og veldig idyllisk.  Rundt om i hagen sto det plassert noen smilende figurer til pynt, hvor det inne i den ene var noen bier som hadde bosatt seg. Område ble rengjort og det ble plukket løv flere ganger om dagen. Det som trekker kraftig ned er at vannet i bassenget ikke opplevdes som rent. Alle overflater i bassenget var glatte og virket slimete, det var også tegn til grønske rundt kantene.

Frodig hageområde
Frodig hageområde

 

Basseng
Basseng

 

De aller fineste stundene ved bassenget hadde jeg tidlig om morgningene og på formiddagene, det er da området har best solforhold. Stranden ligger bare 5 minutts spasertur unna og det var i hovedsak på stranden vi oppholdt oss om dagene.

Morgen idyll ved bassenget
Morgen idyll ved bassenget

 

Frokosten ble servert i restauranten, denne var imidlertid bare åpen under frokostservering, kanskje på grunn av lavsesong. Møblementet i restauranten var enkle bord og stoler av tre. Tiltros for lavt belegg var frokosten etter min bedømmelse helt grei. Her var brødmat, skinke, brødrister, masse forskjellige utvalg av gryn,  to typer yoghurt, tre til fire typer varmretter, masse fersk frukt samt de laget forskjellige retter av egg på bestilling, disse ble brakt til bordet.

Spisesal
Spisesal

 

Omelett stasjon
Omelett stasjon

 

Rikt utvalg av frukt
Rikt utvalg av frukt

 

Lamai er en hel del mindre og roligere enn Chaweng, men om du vil, er det full fart hele natten også her. Sentrum av Lamai består av en hovedgate som går parallelt med stranden med noen få tverrgater, litt roligere i nordre del, og jeg vil tilrå å bo her dersom du ikke er her for å feste.

 

 

 

Oversikt

Fordeler

-Serviceinnstilt personale.
- God frokost.
-Sentral plassering på Lamai Beach.
-Kort vei til stranden.

Ulemper

- Litt slitt bad som av og til kunne lukte lit vondt.
-Dårlig renhold av basseng.
- Ingen gode stoler på hverken rom eller terrasse.

KOMFORT/ROM

FASILITETER

SERVICE

VALUTA FOR PENGENE

Overall Rating

Konklusjon

Et rolig men enkelt familiehotell sentralt plassert på Lamai Beach. Personalet er veldig serviceinnstilt og resepsjonspersonalet snakker greit engelsk. Hagen er frodig og flott, men bassenget trekker kraftig ned.

2.4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *