Anmeldelse: Ibis Styles London Heathrow

Ibis Styles London Heathrow

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Etter å ha booket drømmebonusreisen i First Class og med ambisjoner om å komme meg tidlig i loungen for å få mest mulig ut av opplevelsen, valgte jeg å ta en overnatting på et hotell i nærheten av Heathrow natten før avreise.

Jeg er vanligvis lojal mot IHG/Hilton og det står ikke på utvalget i området rundt Heathrow. Denne gangen var det imidlertid et poeng at overnattingen skulle være behagelig, men koste så lite som mulig. Valget falt derfor på Ibis Styles London Heathrow, som åpnet i Juli 2016 og som var det rimeligste alternativet. Siden hotellet var såpass nytt hadde jeg forhåpninger om at rommene skulle holde grei standard. Standarden på en god del av de «modne» hotellene i området er etter min erfaring alt annet en imponerende og det kan virke som rommene får mye juling av den høye andelen gjester som bare bor én natt.

Beliggenhet

Ibis Styles London Heathrow ligger i Bath Road rett ovenfor Heathrow, mindre enn ett minutt fra M4-veikrysset. Hotellets nærmeste nabo er en Texaco bensinstasjon med en Co-Op-butikk. Det kan være smart å hamstre snacks og drikke her, da prisene er langt lavere enn på hotellet eller flyplassen.

Hotellet markedsfører den private National Express Hotel-Hopps bussen for å komme seg til terminalene. Turen koster £5 pr. person, men personlig mener jeg det er galskap å benytte seg av dette tilbudet.

Rett over veien fra hotellet ligger nemlig bussholdeplassen «BM». Det er en fotgjengeroverganger rett ved bensinstasjon og derfra tar det cirka 30 sekunder å komme seg til holdeplassen, eller rundt to minutter totalt fra hotellrommet til holdeplassen. Her kan du ta en av de offentlige bussrutene 105/111/140/285 som er helt gratis og går hvert tiende minutt. Den første holdeplassen etter «BM» er Heathrow Central Bus Station. Turen tar mindre enn fem minutter, og herfra kan du gå til T2 eller T3, eller ta toget videre til T4 og T5.

Rimelig og effektivt, men kanskje ikke den mest glamorøse måten å ankomme flyplassen på
Rimelig og effektivt, men kanskje ikke den mest glamorøse måten å ankomme flyplassen på

Bussen var mer eller mindre tom og vi hadde rikelig med plass for bagasjen vår. Vi kom oss definitivt raskere til flyplassen enn de andre passasjerene som fortsatt sto ved hotellinngangen og ventet på flybussen, £5 fattigere.

Jeg satt også stor pris på det noe ironiske i å gå av en rutebuss og direkte til First Class innsjekk!

Innsjekking

Vi ankom hotell rundt kl. 21 etter å ha fått privat skyss til hotellet. Innsjekking var rask og effektiv, men ikke spesielt hyggelig eller imøtekommende. Dialogen begrenset seg til korte setninger som:

«Jeg vil gjerne sjekke inn»
«Navn?»
«Rich Thompson»
«Kredittkort eller pass, takk!»

Jeg har forståelse for at flyplasshoteller ofte møter gjester som ikke snakker spesielt godt engelsk, men jeg hadde satt pris på om betjeningen var litt mer imøtekommende. Eller i alle fall snakket til meg i fullstendige setninger. Kanskje jeg bare møtte de på en dårlig dag.

Hotellpersonalet brukte uformell bekledning. Det kan hende at dette er en del av hotellets uformelle og avslappede stil, men jeg synes det er litt rart at en ansatte i såpass stor hotellkjede hverken har navneskilt eller id-kort.

Oppgradering?

Ibis Styles London Heathrow tilbyr et begrenset servicenivå og bare standardrom av typen double, king eller familierom. Det er med andre ord lite rom for oppgraderinger.

Rommet

Vi ble tildelt rom med «ekstra tilgjengelighet» i enden av bygning med utsikt over parkeringsplassen. Ut i fra bilder av rommene på hotellets nettsider kan det virke som om disse rommene er ganske mye større enn de vanlige standardrommene.

Sengen var komfortabel med behagelig madrass og hodeputer av høy kvalitet. Rommet var også godt lydisolert og vi opplevde ingen støy fra gaten utenfor, korridoren eller naborommene.

Stor og komfortabel dobbeltseng
Stor og komfortabel dobbeltseng

Personlig liker jeg den lyse og rene utformingen og at de bruker noe som minner om en flymattralle som nattbord.

Det er stikkontakter og USB-ladepunkter rett ved sengen, noe som i utgangspunktet er et stort pluss (og ofte et stort irritasjonsmoment over dårlig planlagt innredning i mange hotellrom). Det er imidlertid hverken hyller eller nattbord på den andre siden av sengen, så med mindre du har en veldig lang ledning vil telefonen henge til lading midtveis ned på veggen.

Rommet er også utstyrt med en 32’’ TV med et stort utvalg av kanaler, og en åpen garderobe.

Pussig nok er hårføneren å finne på en hylle over hengerne i garderoben – noe som virker litt rart med tanke på at rommet skal være tilrettelagt for rullestolbrukere.

Rommene var lyse og flotte, men det kan se ut som det ble innredet i hastverk. Det er store glipper mellom vegg til vegg-teppet og veggen, og ikke noe listverk å se.

Store gap mellom vegg og teppe
Store gap mellom vegg og teppe
Dårlig utført skjøte vegg til vegg-teppe
Dårlig utført skjøte vegg til vegg-teppe

Siden rommet er tilrettelagt for bevegelseshemmede er badet ekstra sort, med dusjforheng og veggmonterte håndtak på flere steder.

Det eneste jeg kan pirke på når det gjelder badet er vanntrykket kunne vært bedre og at servanten er litt liten.

Ekstra tilgjengelig bad
Ekstra tilgjengelig bad

Restaurant / frokost

Ibis Styles London Heathrow tilbyr gratis kontinental frokost til alle gjester fra kl. 5. Varme retter kan også fås på bestilling. Det var naturligvis ikke aktuelt for oss da vi målet for oppholdet var å komme seg tidlig i Galleies First-loungen i T3.

Hotellet har også en døgnåpen bar og restauranten «Ibis Bistro» har servering fram til kl. 23.

Siden hotellet er relativt nytt er også restauranten lys og moderne innredet, som du kan se på bildet under fra hotellets nettsider.

Bar og Restaurant
Bar og Restaurant (foto fra hotellets hjemmeside)

Pris og booking

Vi booket gjennom Hotels.com og betalte £70 for én natt (ca. 750,- kroner).

Oppsummering

Oppholdet var akkurat hva jeg ville forventet fra et tre-stjerners hotell og jeg føler at jeg fikk mye for pengene.

Rommene var lyse og moderne, selv om gjennomføring og innredning bærer preg av hastverksarbeid. Det gjenstår å se hvor godt rommene vil tåle «flyplasshotell torturtesting» over tid.

Jeg bor gjerne her igjen om jeg skal fly fra Heathrow, og spesielt om jeg skal fly fra T2 eller T3. Prisen er god, rommene er rene og det er ingen støy fra omgivelsene eller fra naborommene. Den aller viktigste egenskapen for Ibis Styles London Heathrow er likevel den praktiske beliggenheten med gratis buss til flyplassen. Disse fordelene og det at jeg kanskje møtte personalet på slutten av en lang arbeidsdag, gjør at jeg kan tilgi den slette servicen jeg fikk ved innsjekking.

Den anmeldelsen ble først publisert av Rich Thompson for vår søsterside InsideFlyer.co.uk.

Oversikt

Service

Beliggenhet

Rom

Funksjoner

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Jeg bor gjerne her igjen om jeg skal fly fra Heathrow, og spesielt om jeg skal fly fra T2 eller T3. Prisen er god, rommene er rene og det er ingen støy fra omgivelsene eller fra naborommene. Den aller viktigste egenskapen for Ibis Styles London Heathrow er likevel den praktiske beliggenheten med gratis buss til flyplassen. Disse fordelene og det at jeg kanskje møtte personalet på slutten av en lang arbeidsdag, gjør at jeg kan tilgi den slette servicen jeg fikk ved innsjekking.

3.8

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *