Star Alliance medlemmet Avianca med B787 til Barcelona

avianca

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Star Alliance medlemmet Avianca starter opp ny daglig rute mellom Bogota, Colombia og Barcelona. Dette er gode nyheter for bonusreiser med SAS EuroBonus til Colombia.

I følge routesonline.com skal Avianca sette opp ny daglig rute med en Boeing 787-8 Dreamliner mellom Bogota og Barcelona. Dreamlineren erstatter dagens A330-200 som flyr ruten.

Avianca Business Class – Boeing 787-8 Dreamliner. Foto: Avianca

AV018 BOG2123 – 1350+1BCN 788 D
AV019 BCN1540 – 2104BOG 788 D

Forbindelse fra Norge

I sommerhalvåret har SAS direkte ruter fra Oslo lufthavn, som gir gode muligheter for videre korrespondanse til Bogota, Colombia.

Selskapet

Avianca er Colombias nasjonale flyselskap. Det ble etablert 5. desember 1919, og er dermed Amerikas eldste og verdens nest eldste flyselskap som fremdeles er i drift. Det er det største flyselskapet i Colombia og blant de ledende selskapa i Latin-Amerika. Det har hovedkontor i Bogotá. Siden 2009 samarbeider det med det mellomamerikanske flyselskapet TACA. Avianca er medlem i Star Alliance nettverket.

Bogota

Bogotá, D.C. er hovedstaden i Colombia. Byen befinner seg i Distrito Capital (hovedstadsdistriktet), og er også hovedstad i det omkringliggende Cundinamarca. Med over 7 millioner innbyggere er Bogotá landets største by og blant de større hovedstedene i verden. Storbyområdet, som omfatter flere kommuner i Cundinamarca, hadde et beregna innbyggertall på 9 600 000 i 2011.

Bogotá befinner seg i sentrum av Colombia i en høyde av 2625 meter over havet, i området kjent som Bogotásletta, som utgjør en del av Den cundiboyacanske høysletta.

Byen er også landets kulturelle, industrielle og økonomiske sentrum. På grunn av sine mange universiteter og biblioteker kalles den ofte «Latin-Amerikas Aten». Bogotás historiske sentrum er La Candelaria, hvor arkitekturen fra kolonitida er godt bevart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *