Alliansene vil ha internasjonale regler for COVID-19-testing

Alliansene vil ha internasjonale regler for COVID-19-testing

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

De tre store alliansene, oneworld, SkyTeam og Star Alliance, ber verdens myndigheter om å gå sammen om et felles internasjonalt rammeverk for testing og helsesertifikater. Dette for å kunne gjenåpne for reiser mellom verdens land.

Verdens tre store flyallianser stiller seg bak Den internasjonale organisasjonen for sivil luftfart (ICAO) nye retningslinjer for internasjonale flyreiser og ber verdens myndigheter om å umiddelbart innføre et felles regelverk for COVID-19-testing og digitale helsesertifikater. Alliansene sier det haster med tiltak som gjør sikker reise på tvers av landegrenser mulig igjen. Karantene- og innreiserestriksjoner påvirker fortsatt global luftfart i stor grad. COVID-19-testing er i ferd med å bli et viktig tiltak for å gjøre internasjonale reiser mulig igjen, som et alternativ til isolasjon og karantene.

oneworld, SkyTeam, Star Alliance

– Vi ønsker den oppdaterte CART-rapporten velkommen. Den krever blant annet en seriøs vurdering av screening og testing som et virkemiddel for å lette på reise- og innreiserestriksjoner, og gjenopplive reiselivsnæringen og den globale økonomien, sier konsernsjef i Star Alliance, Jeggrey Goh. – En robust protokoll for testing vil også gi ytterligere bevis at flyreiser ikke er en vesentlig årsak til smitte, og vil bane vei for å etablere tillit mellom landene.

Alliansene vil ha felles retningslinjer for COVID-19
Foto: Star Alliance

Verden trenger felles spilleregler

Utfordringen i dag er at ulike land og regjeringer har laget sine egne regler for COVID-19-testing, innreise og grensekontroll. Også her hjemme er importsmitte et stort problem. Man frykter at å lette på innreiserestriksjonene vil gi ytterligere oppblomstring av smitten. Det er imidlertid mye som tyder på at flyreisen i seg selv ikke bidrar til økt smitte. Et felles, internasjonalt regime for testing og digitale helsesertifikater, vil derfor bidra til å trygge internasjonal reisevirksomhet. Det er dette oneworld, SkyTeam og Star Alliance tar til order for.

– Med omfattende reiserestriksjoner som skaper mye usikkerhet hos kundene våre, kan testing spille en stor rolle for å kunne gjenoppta reisevirksomhet, sier konsernsjef i oneworld, Rob Gurney. -Løsninger for å dokumentere helsetilstand bør være konsekvente, skalerbare og kostnadseffektive. Dette vil gi klarhet og tillit for kunder, flyselskaper og andre interessenter når internasjonale reiser gjenopptas.

Foto: Pete Linforth fra Pixabay

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *