Bestiller ferie for 724 millioner de neste ukene

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Når julematen er spist og gavene åpnet starter planleggingen av neste års sommerferie. I løpet av de neste fem ukene vil nordmenn bestille pakkereiser for rundt 724 millioner kroner. Det viser beregninger fra Norges største feriearrangør, Ving.

– Jula er høysesong for ferieplanlegging, både familieferier og turer med vennegjengen. Det er når vi har ferie vi har tid til å planlegge den neste ferien. Tall fra Google viser at reisesøkene starter allerede ved 21-tiden selveste julaften, sier kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum i Ving.

Beregninger fra Ving viser at vi i løpet av de neste fem ukene kommer til å bestille 87 500 pakkereiser til en samlet verdi av 724 millioner kroner.

– Det tilsvarer hele 2500 solgte reiser per dag, 104 reiser i timen eller 1,7 reiser i minuttet, smiler Fossum.

Mallorca er nummer 1

Det er først og fremst Middelhavet som frister nordmenn i sommerhalvåret, og det er Mallorca som nok en gang er sommerens store feriefavoritt hos Ving. Hittil er nærmere 20 prosent av reisene til den populære ferieøya solgt.

– Det er ikke bare nordmenn som elsker Mallorca. Øya opplever stor pågang fra hele Europa. Det betyr at du som vil velge fra øverste hylle faktisk begynner å få dårlig tid. De beste hotellene og de mest attraktive avgangene blir alltid tidlig utsolgt, sier Fossum.

Hun legger til at selskapet har sett en stor økning i trafikken fra barnefamilier de siste ukene og at de er tidligere ute enn de siste årene.

– Det gjelder spesielt familier som ønsker rom med bassengutgang eller store leiligheter for generasjonsfamliene.

Beregninger fra Ving tyder på at drøyt 660 000 nordmenn vil reise på en pakketur i løpet av sommersesongen.

Fem på topp hos Ving (mest solgt per nå):
1. Mallorca
2. Kreta
3. Gran Canaria
4. Rhodos
5. Kypros

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *