INTERNETT: Dette søkte vi mest på i 2016

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Årets FINN-lister viser at nordmenn fortsatt elsker sofa og småbruk, at det søkes mer på Fornebu og Lillestrøm enn Oslo, og at Jessheim, campingvogn og Slettvoll er årets nykommere. Emosjonelle annonser trumfer det meste – «Hvem har plass til meg på julekvelden?» er årets mest sette FINN-annonse i 2016.

— Ikke overraskende troner fortsatt sofa og småbruk på listen over mest brukte søkeord på FINN.no i året som har gått. Småbruk representerer drømmeren i oss, mens sofa kommer som et resultat av nordmenns interesse for oppussing og utskiftning av møbler, sier Kristine Eia Kirkholm, PR- og informasjonssjef i FINN.no

FINN har laget en oversikt over hva vi søker mest på. Mens sofa, småbruk og sykkel er blant de mest brukte, men også mest stabile søkeordene på FINN, har Tesla klatret opp fire plasser siden i fjor, og blant annet gått forbi hybrid. Likevel må elbilen se seg slått av hengerfeste når det kommer til bilrelaterte søkeord.

Eiendomsmangel i Oslo preget søk

Eiendomssituasjonen i Oslo gir tydelig utslag i søkene på FINN eiendom. Mens Fornebu og Lillestrøm har klatret henholdsvis seks og to plasser fra fjoråret, er både Snarøya og Jessheim nye på listen. Oslo har derimot gått ned én plass; fra femte til sjette, blant årets mest brukte søkeord på FINN eiendom.

Elbil og motorvarmer

Hengerfeste troner listen over mest brukte bilrelaterte søkeord på FINN.no, og har holdt seg stabil de siste par årene. AMG har gått ned én plass fra i fjor, mens skinn og hybrid må se seg slått av Tesla og Campingvogn (2. og 4.plass). Sistnevnte er nykommer på FINNs søkeordsliste. Motorvarmeren Webasto er listens andre klatrer, og går opp to plasser fra fjoråret. Russebil holder samme plassering som i fjor, og ligger på en stabil 10.plass.

Merker, møbler og moderne teknologi

På topplisten for FINN torget finner vi sofa, etterfulgt av sykkel, iphone 6 og Louis Vuitton. Mens de tre første holder samme plassering som fjoråret, har Louis Vuitton klatret opp én plass fra 2015. Fire av søkeordene på topp 10 er møbelrelaterte søkeord, deriblant hagemøbler og spisebord. Sistnevnte er nykommer på listen sammen med interiørprodusenten Slettvoll. Iphone er representert med to søkeord på topp 10 – iphone 6 og iphone, mens TV klatrer opp én plass fra fjoråret.

Hjerterom, bilder og humor

Også i år toppes listen over mest viste FINN-annonser av en juleønske-annonse. En jente i 20 årene fra Bergen søkte etter en familie med hjerterom i jula, og fikk massiv respons.

— Det er stor giverglede før jul, og det er flott å se at både «hjelpere» og de som trenger hjelp, kan møtes på FINN torget og bruke de mulighetene markedsplassen tilbyr. Høsten startet med flere annonser fra gavmilde folk som både ville låne ut huset sitt eller invitere andre hjem til seg. Nærmere jul ser vi at det dukker opp mange annonser med folk som trenger hjelp, og de siste årene har dette blitt blant årets mest populære annonser, sier Kristine Eia Kirkholm.

Emosjoner trumfer

De mest populære FINN-annonsene har det til felles at annonsørene byr på seg selv, og spiller på følelser. Foruten juleønske-annonsen, består topp tre listen av en bilannonse proppfull av humor og skuffelser over at elbil-livet ikke ble helt slikt han hadde sett for seg, og en boligannonse litt utenom det vanlige.

— Ved å ta i bruk god historiefortelling, triste omstendigheter, kreative bildeserier, oppsiktsvekkende annonseobjekter, frustrasjon eller humor, har årets mest populære FINN-annonser vekket noe i oss. Det skaper engasjerende innhold, og oppleves som noe relevant eller morsomt å dele med venner og bekjente, sier Kristine Eia Kirkholm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *