Bisarr trend i Thailand tvinger flyselskap til nye regler

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

En ny, bisarr trend i Thailand der folk har med seg dukker av barn i naturlig størrelse med på flyet, har tvunget flyselskap til å endre sine instruksjoner til sine ansatte.

Dukkene, som på thai blir kalt «look thep» eller rett oversatt «barneengel», har kommet på moten etter at flere thailandske kjendiser har med slike overalt først og fremst i tro på at de bringer lykke. Eierne gjennomfører seremonier for «at engler skal ta bosted i dem». Ved å gjennomføre eldgamle ritualer tror de døde barns sjeler besetter dukkene og at de da bringer eierne lykke, rikdom, velsignelse og beskyttelse mot farer. De behandler dukkene som vanlige barn og da også ved å kle dem opp og snakke med dem. Dukkene koster alt fra 2.000 til 20.000 baht (500 til 5.000 kroner) før man begynner å style og kle dem opp.

I et forsøk på å unngå opprørte passasjerer som mener at dukkene skal bli behandlet som normale barn, har Thai Airlines’ lavprisselskap Thai Smile Airways åpnet opp for muligheten til å kjøpe et ekstra sete for dukkene. Etter at ansatte rapporterte om flere passasjerer som tok dukkene med på ferie og nektet å sjekke dem inn i bagasjen, måtte de ta affære. De hadde dukkene på fanget og forlangte full servering til sine «barn». Men nå har de muligheten til å kjøpe et ekstra sete for sin dukke og selskapet vil gi dem samme behandling og oppmerksomhet som levende barn. De får utdelt drikke og snacks og må ha på sikkerhetsbelte både under take-off og landing. Dog er det noen restriksjoner som at de ikke kan sitte ved nødutgang eller andre spesialseter.

Flyselskapet har måttet utstede en uttalelse for å forklare instruksjonene som ble gitt og påpeker at det var et internt notat til de ansatte. Notatet fortalte at mer enn 40 passasjerer hadde tatt med sin «look thep» om bord i løpet av de siste månedene og forlangte at de skulle bli behandlet som normale barn. Det var derfor et økende behov for å gi retningslinjer til de kabinansatte for å kunne håndtere situasjonen på en riktigst mulig måte.

Det hører også med til historien at en person er arrestert for å ha brukt en av dukkene til smugling av narkotika på Chiang Mai flyplassen.

Kommentar

  1. Christian sier

    Leste at det var 40 pasasjerer som tok med seg 1-2sånne dukker = 40-80 setter til dukker, og vist dette forsetter så taper jo selskapene kunder, regner med at disse settene som disse dukene skal sitte i ikke er full pris bilett på, og så betyr det at nermere 40 – 80 pasasjerer som betaler full pris ikke kommer med på flyene PGA dukker halllllllo flyselskap derre må tenke no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *