Bonusfeber på besøk hos Emirates

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I anledning åpningen av Emirates direkterute mellom Oslo og Dubai, fikk Bonusfeber.no være med på et unikt innblikk bak kulissene til et av verdens største flyselskaper. Hele 60 av Bonusfebers lesere ble med på første flyvning til Dubai, hvor vi ble invitert på omvisning på Emirates Aviation College og Emirates Catering. På Emirates Aviation College fikk vi se hvordan Emirates trener opp sine kabinansatte. Selskapet mottar årlig rundt 120 000 jobbsøknader fra folk verden over som ønsker å bli kabinpersonale, mens kun rundt 4 000 kommer gjennom nåløyet.

Vi fikk blant annet se hvordan kabinpersonalet ble opplært i etikette og opptreden, inkludert hvordan uniformen skal bæres og hvordan kvinnelig kabinpersonale skal sminke seg.

Uniform og sminke må være i henhold
Uniform og sminke må være i henhold

Vi fikk også et innblikk i hvordan de trente på å hjelpe bevegelseshemmede passasjerer ut av setene, hvordan de trente på nødstilfeller, samt flere andre trenings- og undervisningsmomenter. Det var ikke alt vi fikk lov til å ta bilder av, og det er heller ikke alt vi kan gjengi i detalj her. Hos Emirates Catering var det blant annet ikke tillatt å ta med fotoapparat, men det var et imponerende maskineri som produserer rundt 150 000 måltider om dagen. Vi kan imidlertid dele med dere en unik video fra verdens mest avanserte nødsimulator, lenger ned i artikkelen.

Emirates A380 mock-up
Nødtreningsmodul i full størrelse (Airbus A380)
Emirates A380 mock-up
Basseng for å gjøre det mest mulig realistisk

I nødtreningsområdet fikk vi omvisning på verdens mest avanserte simulatorer, mens det ble ropt kommandoer rundt omkring av kabinpersonale under opplæring. Her var det blant annet to nødsimulatorer, såkalte mock-ups, drevet av hydraulikk. Den ene var en Boeing 777 og den andre var en Airbus A330/A340. Vi delte oss inn i to grupper og fikk være med på et simulert nødstilfelle.

Emirates Emergency Evacuation Simulator
Airbus A330/A340 Emergency Evacuation Simulator (Boeing 777-simulatoren i bakgrunnen)

Inne i simulatoren ble vi fortalt at de hadde programmer for alle tenkelige scenarier. Vi visste ikke hvilke scenarier vi skulle utsettes for, så vi spente sikkerhetsbeltene og forberedte oss på det verste. I simulatoren kan man se en simulert virkelighet ut av sidevinduene, og bevegelsene som flyet gjør virker særdeles realistiske. Gruppen som satt i Airbus-simulatoren fikk oppleve plutselig trykkfall i kabinen, samt en nødlanding. I denne videoen får du et unikt innblikk i hvordan det hele foregikk:

[ot-video type=»youtube» url=»https://www.youtube.com/watch?v=05OEleeoMs8″]

Mer informasjon om denne turen finner du her, og flere bilder fra turen kan du finne i denne forumtråden.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *