Bose QuietComfort 25 (QC25) – Del 2

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I forrige uke skrev vi om vårt førsteinntrykk av de helt nye Bose QC25 hodetelefonene. Les artikkelen her: Bose QuietComfort 25 (QC25) – Del 1

Vi har nå hatt muligheten til å teste denne nye versjonen under forskjellige forhold, både ombord på fly, tog og buss, samt i mer hjemlige omgivelser. Svarer QC25 til de (store) forventningene?

Som vi skrev i «Del 1» er inntrykket av selve byggekvaliteten på QC25 meget bra. Dette har ikke endret seg i løpet av testen og vi sitter fortsatt igjen med at dette er et solid produkt av høy kvalitet. Den praktiske måten å legge de sammen på fungerer godt og gjør at de tar ca. 30% mindre plass i ryggsekken når du skal ut på tur. Passform og komfort er alt i alt meget bra, men vi opplever at de virker litt «tettere» rundt ørene enn QC15. Her må den enkelte forsøke og teste for å se om man finner dette plagsomt eller ikke.

Aktiv støyreduksjon
QC25 er nykommeren i QC (Quiet Comfort)-serien. Vårt inntrykk er likevel at QC25 langt fra er noen revolusjon i forhold til eksempelvis QC15 som er den naturlige å sammenligne med. Om vi skal dra paralleller til Apple og deres iPhone var det nok QC15/QC3 som var den virkelige revolusjonen (når det kom til å stenge uønsket lyd ute). QC25 er ganske enkelt en forbedring av et allerede strålende produkt, i likhet med nye versjon av iPhone føler vi at man bare finjusterer på et godt produkt. QC25 tilbyr bedre støyreduksjon på papiret, men vi kan ærlig talt ikke si at vi merker at forskjellen er spesielt stor i daglig bruk. På spesielt flyreiser opplevde vi kanskje en ørliten forbedring, og det i seg selv er jo ikke så aller verst da QC15 allerede var meget meget gode, trolig de beste i klassen.

Bose QC25 - Bonusfeber Edition
Bose QC25 – Bonusfeber Edition

Lyd
Vi har sammenlignet lyden mellom flere av produktene til Bose, men også her med spesielt vekt på QC15. I følge tall fra Bose selv er det gjort en del endringer i lydbilde og lyden skal være enda klarer og bedre. Vi er tilbøyelige til å være enige, men heller ikke her er det noen revolusjon å spore. Lyden er likevel krystallklar og god, kanskje fortsatt med litt lite bass for de som ønsker skikkelig punsj i øra, eller er vant med eksempelvis Beats.

Lydlekkasjen er meget liten fra Bose sine hodetelefoner, noe som er meget kjærkomment for de som sitter ved siden av. Enkelte andre produsenter har en enorm lydlekkasje, som igjen medfører at de rundt deg også hører på din musikk. Sjelden populært ombord på et trangt fly over Atlanteren. Det er også nettopp her du skal bruke dem, altså på reise. QC-serien er ikke de beste hodetelefonene for å sitte hjemme i stua å nyte musikk. Til det finnes det andre produsenter som kanskje tilbyr enda bedre produkter. Men på reise, i støyende omgivelser, er QC-serien fremragende.

Den nye funksjonen i QC25 som gjør det mulig å benytte hodetelefonene uten batteri er velkommen. Det er alltid kjedelig å miste all mulighet til å lytte på filmen eller musikk om du skulle være uheldig å gå tom for batteri midtveis i flyvningen. Lyden (og støyreduksjonen) får seg likevel en solid knekk om du mister batterikraften og det anbefales sterkt at ekstra batteri medbringes, slik at hodetelefonene får komme til sin fulle rett.

34c4f2f6_10659376_622040281245955_8879355623415281755_n

Konklusjon
Om du sitter på et par pent brukte QC15, og er fornøyde med de, er det ingen stor grunn til å storme til nærmeste elektronikkbutikk for å oppgradere til QC25. Om du likevel ønsker å bruke ca. 2500 riksdaler på nye (eller ikke eier andre gode hodetelefoner) er QC25 de du skal kjøpe, for Bose har klart å forbedre litt på alle områder sammenlignet med QC15. Ikke nok til at det er snakk om noen revolusjon, men det er sannelig heller ikke lett ettersom standarden allerede var helt i toppklasse. Om du finner 2500,- i drøyeste laget, se etter kampanjer på QC15 eller kanskje pent brukte som blir solgt til en god pris. Her regner jeg med at man kan gjøre et kupp i tiden fremover. Du vil uansett valg bli meget fornøyd, og har du til gode å forsøke noen av disse produktene lover vi en «ny verden» på neste reise! Alt i alt strekker vi oss så langt som å si at QC15/25 er et «must» for den reiseglade!

Les også våre tidligere tester av støykansellerende produkter fra Bose:
Bose Quiet Comfort 15
Bose Quiet Comfort 20i

Oversikt

Fordeler

- Meget god støyreduksjon
- God byggekvalitet
- Kan brukes uten batteri
- Klar og bra lyd

Ulemper

- Sitter litt tett rundt ørene

Lyd

Støyreduksjon

Byggekvalitet

Må-ha-faktor

Overall Rating

Konklusjon

Om du sitter på et par pent brukte QC15, og er fornøyde med de, er det ingen stor grunn til å storme til nærmeste elektronikkbutikk for å oppgradere til QC25. Om du likevel ønsker å bruke ca. 2500 riksdaler på nye (eller ikke eier andre gode hodetelefoner) er QC25 de du skal kjøpe for Bose har klart å forbedre litt på alle områder sammenlignet med QC15.

4.8

Kommentar

  1. kjelltore sier

    2500 laken er vel litt drøyt LOL. Selv 2,5 laken er jo også en ikke ubetydlig sum. Selv «plages» jeg ikke så mye av støy at det uansett er noe problem. Bruker gode ørepropper og det funker for meg. Men vi er jo forskjellige da, så det fungerer sikkert ikke for alle

    • Jørgen sier

      Bose oppgir batterilevetiden til 35 timer aktiv bruk og min erfaring er at det ikke er så langt fra sannheten. Batteriet er AAA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *