British Airways vurderer å si opp inntil 12 000 ansatte

British Airways Airbus A350-1000

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

British Airways har innledet forhandlinger med fagforeningene om å si opp inntil 12 000 ansatte som følge av koronakrisen. Dette utgjør nesten en tredjedel av arbeidsstyrken.

Flyselskapet British Airways har som alle andre flyselskaper mesteparten av flåten sin stående på bakken. Selskapet har allerede permittert over 22 000 ansatte, men forbereder seg samtidig på mange år fremover med redusert etterspørsel etter flyreiser etter koronakrisen.

– Det vi nå står ovenfor som flyselskap, som så mange andre virksomheter over hele landet, er at «normalen» ikke eksisterer lenger.
– Alex Cruz, styreleder og konserndirektør i British Airways

Alex Cruz, konserndirektør og styreleder i British Airways
Konserndirektør og styreleder i British Airways, Alex Cruz.

Kan ikke forvente noen redningspakke

I et brev til selskapets ansatte, sier Alex Cruz at det ikke finnes noen redningspakke som kan redde selskapet og at man ikke kan forvente at British Airways skal drives på skattebetalernes regning. Alle penger selskapet låner vil kun gagne selskapet på kort sikt og vil ikke løse de langsiktige utfordringene.

– Vi vet ikke når grensene vil åpne igjen eller når restriksjonene oppheves. Vi må derfor tenke nytt og forme selskapet og fremtiden for våre ansatte, våre kunder og destinasjonene vi betjener. Vi har informert regjeringen og fagforeningene om at vi vurderer en rekke endringer, inkludert mulige reduksjoner i antall ansatte.

British Airways Airbus A380
British Airways Airbus A380.

Opptil 12 000 stillinger kan forsvinne

Som en del av sparetiltakene British Airways vurderer ligger det også en forventning om at hele 12 000 stillinger kan forsvinne. Dette utgjør nesten en tredjedel av selskapets totale arbeidsstyrke. Selskapet understreker samtidig at ingenting er avgjort og at man er åpne for andre løsninger.

Selv om det å kvitte seg med ansatte kan virke som et lettvint sparetiltak, kan slike tiltak også by på fremtidige utfordringer. Når reisevirksomheten tar seg opp igjen kan det vise seg å bli vanskelig å skaffe kvalifisert personell, noe som igjen vil hemme selskapets evne til å oppskalere virksomheten.

– De siste ukene har fremtidsutsiktene for luftfarten bare blitt verre, og det er derfor viktig at vi handler nå. Vi er et sterkt, veldrevet selskap som har møtt og overvunnet mange kriser i vår hundre år lange historie. Vi må overvinne denne krisen også.

Foto: British Airways

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *