British Airways kaptein: Det beste med Boeing

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Flyprodusenten Boeing er kjent for å lage noen av de mest populære passasjerflyene i verden. Hva er det som gjør nettopp Boeing-flyene – og spesielt den berømte Dreamlineren –  til en storfavoritt blant piloter, mannskap og flyentusiaster verden over?

 

Boeing kan i år feire hundre år med flyproduksjon. Teknologien, komforten og utseende har kommet langt siden de første treflyene ble produsert i 1916. 55-år gamle Rob De Martino er kaptein i British Airways og har fløyet med flyselskapet i 29 år. Hans arbeidsgiver besitter en av største og mest moderne flyflåtene i verden, hvor nesten halvparten av alle flyene er fra Boeing. Kaptein De Martino har laget en liste over det han mener er de 10 største grunnene til at Boeing-flyene er, og forblir, en bestselgende storfavoritt blant piloter verden over.

 

1. Avansert teknologi

Boeing er ikke redd for å gjøre store teknologiske sprang. Dreamliner flyene er bygget på avanserte komposittmaterialer og bruker banebrytende aerodynamisk design som presser så mye som mulig ut av to motorene.  Med dagens økonomiske utfordringer, er det viktig å holde effektiviteten høy. I dag har min arbeidsgiver, British Airways, hele 23 Dreamliner fly som flyr til 28 destinasjoner.

 

inset-2-787-8_bamedia

2. De er vakre

Fra den ikoniske dobbeldekker-formen til Boeing 747 til den slanke utseendet på de nye 787-flyene, er Boeing-fly veldig vakre å se på. Jeg fløy nylig tilbake fra USA og vi lå bak og under en ny 787-9 Dreamliner. Styrmannen og jeg beundret silhuetten over oss. Selv om designet egentlig er basert på aerodynamikk, ser flyene ut som en svane på flukt.

 

Rob De Martino - Foto: British Airways Media
Rob De Martino – Foto: British Airways Media

3. Piloten ”føler” flyet

Boeing designet selve fly-opplevelsen rundt piloten. Airbus sin banebrytende fly-by-wire teknologi finnes i dag i de fleste moderne fly og erstattet den tradisjonelle side-stick kontrollen. Når Boeing innarbeidet teknologien, beholdt de den tradisjonelle kontrollen og bygget inn et nytt feedback-system. Piloter kan fortsatt «føle» flyet de styrer. Det er ikke avgjørende, men viser hvor langt Boeing er villig til å gå for å beholde elementer  som pilotene virkelig nyter.

4. Mannskapet har mer plass

Mannskapet skryter av utformingen av kabinen og hvileområdene. De sier at flyet er konstruert for å være praktisk, men med nok plass til å arbeide. Boeings designere kunne like gjerne redusert mannskapets arbeidsområder for å få plass til flere seter, men det er tydelig at de vet at et fornøyd mannskap betyr fornøyde kunder.

 

5. Et spesielt fellesskap

Mens jeg for tiden fly en Airbus – som også er et fantastisk fly – er det en slags familiefølelse blant Boeing piloter. Kanskje fordi vi kjenner til alle de ulike detaljene og designelementene. For eksempel så går alle bryterne i Boeing flyene motsatt vei enn i andre flytyper!

Kilde: BA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *