British Airways vil selge gammel First Class som Club World

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Har du lenge drømt om sette deg ned i et British Airways First Class-sete, men kommer til kort i mangel på penger eller poeng?

Nå kan du få sjansen til å prøve ut setet, men ikke servicen, hos British Airways. I tillegg er det heller ikke den nye generasjons First Class-seter det her er snakk om, men den forrige modellen. Og for å få plass må du kjøpe en Business Class-billett, eller Club World som det heter hos British Airways, på enkelte strekninger.

I følge businesstraveller.com har British Airways noen gamle Boeing 747-400-maskiner som ikke har så lenge igjen før de skal fases ut. På disse maskinene vil ikke BA oppgradere kabinen, men innser at de ikke kan selge den gamle First Class-kabinen som deres First Class-produkt til de priser det måtte koste. I stedet vil noen heldige reisende som kjøper en Club World-billett få mulighet til å oppleve disse setene, da med Club World-service.

Old BA F
Gammelt First Class-sete på British Airways (Foto: Frans Zwart, Flickr)

British Airways uttaler:

«Vi er klar over at dette nok ikke er den opplevelsen våre kunder forventer, og har derfor bestemt oss for å tilby disse First Class-setene til Club World-priser på utvalgte ruter.»

Andre flyselskaper har tidvis gjort noe av det samme når de har måttet sette inn fly med 3-klasses inndeling (First, Business og Økonomi) på ruter de bare selger Business og Økonomi. Både Thai Airways og Lufthansa har gledet enkelte av sine Business Class-passasjerer med et First Class-sete, men dette har kun vært en sjelden gang når man har måttet byttet fly i siste liten. Da har gjerne flyselskapenes beste kunder blitt tildelt disse setene. I andre tilfeller har man ikke tildelt disse setene dersom det ikke har vært utsolgt på avgangen i Business Class. Asiana Airlines bruker sin Boeing 747-400 Combi på en daglig rotasjon mellom Seoul og Tokyo og av og til mellom Seoul og Hong Kong, og på disse avgangene kan man være heldig å få First Class-sete men til Business Class-pris.

Oppstart ved overgang til vinterprogrammet i slutten av oktober

Det er i utgangspunktet fire ruter som vil få denne muligheten. Disse rutene opereres i dag med de før omtalte, eldre Boeing 747-400. De er konfigurert med 52 Club World seter, men vil da får 14 First class seter ekstra å selge, og kan derfor skilte med hele 66 Club World seter til salgs på disse avgangene.

De rutene som blir berørt er:

  • BA85/84 Vancouver
  • BA275/274 Las Vegas
  • BA289/288 Phoenix (gjennom vinteren 2014 og sommeren 2015)
  • BA43/42 Cape Town (gjennom vinteren 2014)
  • BA59/58 Cape Town (gjennom sommeren 2015)

Så da er muligheten til stede hvis du allikevel skal en av disse retningene.

Bonusfeber har testet nye British Airways First Class, som du kan lese mer om her på denne linken.

British Airways nye First Class kabin
British Airways nye First Class-kabin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *