Brussels Airlines oppgraderer langdistanseflåten

Brussels Airlines Airbus A330

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Brussels Airlines skal sammen Lufthansa bytte ut syv av sine ti eldste Airbus A330 langdistansefly. Dette er det største investeringsprosjektet i flyselskapets 16 år lange historie. Brussels Airlines vil også for første gang eie hele langdistanseflåten sin selv.

Med nyere fly vil Brussels Airlines kunne tilby sine kunder mer komfortable, støysvake og miljøvennlige fly. Flyselskapet vil i tillegg investere i helt ny kabininnredning for alle klasser, for å gi passasjerene en best mulig opplevelse om bord på langdistanseflygninger til Afrika og Nord-Amerika.

Airbus A330 «enhanced»

I samarbeid med Lufthansa har Brussels Airlines besluttet å bruke Airbus A330-300ceo-serien. Dette ble bestemt etter omfattende undersøkelser av flyselskapets nåværende og fremtidige langdistanseruter, kapasitetsbehov for passasjerer og cargo, og hvilke fly som faktisk er tilgjengelig i markedet. Dette er en flytype som passer godt for selskapet, både operasjonelt og økonomisk.

Sammenlignet med dagens fly vil de nye flyene ha bedre rekkevidde og ha høyere maksimal take off-vekt. Dette vil også gi rom for å ta med mer cargo på flygningene. Dagens flåte er utstyrt med flere forskjellige typer motorer, mens alle de nye flyene vil være utstyrt med Rolls Royce Trent 700-motorer. Den nye motortypen bruker mindre drivstoff, støyer mindre og slipper ut mindre CO2. Motortypen brukes allerede av andre selskaper i Lufthansa Group og er også den samme som vi finner på SAS sine nyeste langdistansefly.

Ferdig i begynnelsen av 2020

Det eldste flyet i Brussels Airlines nåværende Airbus A330-flåte ble tatt ut av trafikk i november. I desember tas enda et fly ut av flåten, mens de resterende fem fases ut i løpet av 2019 og 2020. De første nye Airbus A330-flyene vil være i trafikk fra juni 2019. Flåtefornyelsen skal etter planen være gjennomført i begynnelsen av 2020.

Vi gleder oss i alle fall å prøve de nye flyene og den nye kabininnredningen, og håper å komme tilbake med en grundig test så snart de nye flyene er i lufte.

Vil du lese mer om Brussels Airlines finner du flere nyheter og tester i arkivet vårt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *