Clarion Collection Hotel Amanda, Haugesund

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Clarion Collection Hotel Amanda er et hotell som er inspirert av den norske filmbransjens egen prisutdeling, Amanda-prisen og følgelig er hotellets interiør i stor grad preget av filmhistorie. Både fellesarealer og de fleste rommene er dekorert med bilder av kjente filmer og skuespillere fra både fjernt og nært. Hotellet ligger meget sentralt til helt nede på kaien i Haugesund, med utsikt mot Smedasundet

Bygningen som huser hotellet er oppført i 1903 og her er siden dette og frem til 1950 tallet drevet hotellvirksomhet i bygningen. I nåværende form åpnet hotellet dørene i 1989.

Inngangsparti
Inngangsparti

 

Jeg hadde reservert to rom i forbindelse med en weekendtur til Haugesund og følgelig ankom vi hotellet litt ut på fredags ettermiddag. Vi ble godt tatt i mot av en hyggelig kvinnelig resepsjonist som raskt ordnet med innsjekkingsformalitetene. Bilen fikk gratis plass i hotellets garasje og vi endte opp med å få oppgradering på begge rommene til Superior-rom.
Hotellets resepsjon er ikke ny og det merkes dessverre veldig godt på de gamle gulvflisene som er utdaterte. Utover dette er resepsjonen bra med moderne lyssetting og er innredet med sittegruppe og bord ved peisen. Resepsjonen fungerer også som bar ved hotellet.

Resepsjon og bar
Resepsjon og bar
Sittegruppe ved resepsjonen
Sittegruppe ved resepsjonen

 

Som innledningsvis nevnt, er hotellet filmhistorisk inspirert og alle korridorer og de  aller fleste rom har utsmykninger som er relatert til filmhistorie. I resepsjonen står et stort filmkamera utstilt. Bakenfor finnes det en stor og veldig koselig stue men både peis, fjernsyn og sittegrupper. En hylle med bra utvalg av DVD-filmer for utlån sto også her. Flere steder i korridorene på hotellet står det montre med filmhistorisk innhold.

Stort filmkamera
Stort filmkamera
Utsmykninger i korridor
Utsmykninger i korridor

 

Våre to rom lå i femte etasje og begge rommene hadde vinduer ut mot hotellets framside hvor kaien og Smedasundet ligger.
Det var litt ulik størrelse på rommene og rommet jeg rapporterer fra, er av de mindre. Rommet er «tungt» innredet, den ene veggen hadde brunlig vinyltapet mens øvrige var malt hvite, gulvet var belagt med parkett.
Rommet hadde en dobbeltseng som var utstyrt med flotte pynteputer og lilla pledd med enda en pyntepute på. Sengegavlen er stor og polstret, og to leselampetter er montert på sidene.
To nattbord med lys står på hver side av sengen.  Sengen som var av det myke slaget, var en smule smal og den var heller ikke av det beste slaget å sove i, så det ble litt skuffende når en våkner før klokken åtte om morgenen på grunn av vond rygg.

Dobbeltseng
Dobbeltseng

 

To stoler og et lite rundt bord sto plassert ved vinduene. Det er ikke noe avslappende stoler å sitte i, men bedre enn jeg forestilte meg da jeg så dem. På bordet sto glass, kaffekopper, gratis te og pulverkaffe.

To stoler og et bord
To stoler og et bord

 

På veggen mot badet sto et solid skrivebord med en blomstrete stol. En lampe og telefon samt noe informasjonsmateriell sto på skrivebordet.

Skrivebord
Skrivebord

 

Et flatskjermsfjernsyn var montert på veggen, og kanalutvalget var godt. I kommoden under sto et tomt kjøleskap, men i  informasjonen på rommet sto det at hotellet hadde rom med fulle minibarer. Dette var jo noe sent å få rede på når vi allerede hadde sjekket inn. Mange av hotellene til Clarion Collection har DVD spiller på rommet, dette fantes ikke her.
På grunn av den begrensede plassen på rommet er det montert inn et skap som ikke bygger noe særs i dybden, det blir da bare plass til et par jakker på hver side samt noe småtterier inne i skapet. Størrelsen på akkurat dette rommet er for liten til at du kan bo behagelig her over tid, men dette er variabelt ved hotellet, for det andre rommet som våre barn hadde fått var romslig og hadde både sofa og salongbord.

Fjernsyn og kommode
Fjernsyn og kommode

 

 

Badet bar preg av å være nylig renovert, her var lyse fliser på både gulv og vegger. En stor glassdør skilte dusjen fra badet og det var god plass inne i dusjen. Bra blandebatteri men simpelt dusjhode. Såper både i dusj og ved vasken er på dispensere og kvaliteten på innholdet kunne og burde ha vert mye bedre, spesielt når det er snakk om et Clarion Collection-hotell.

Servant
Servant
Dusj
Dusj

 

Hotellet serverer gratis kveldsbuffet med veldig bra utvalg. Frokosten er også bra, men speilegg manglet.
Spisesalen er ikke et spesielt koselig sted, møblementet er forholdsvis enkle tremøbler og det kan minne litt om en westernbar. Flere av fellesarealene kunne trengt et løft.

 

 

Oversikt

Fordeler

Meget sentralt ved kaien i Haugesund
Gratis kveldsbuffet
Garasje under hotellet

Ulemper

Noen av fellesarealene er litt utdaterte
Litt dårlige senger

KOMFORT/ROM

FASILITETER

SERVICE

VALUTA FOR PENGENE

Overall Rating

Konklusjon

Vi hadde en kjempeflott weekend på hotellet, beliggenheten er bra og et opphold her sommerstid vil kunne oppleves veldig idyllisk. Gratis kveldsbuffet sparer deg for en del penger. Hotellet er et godt valg dersom du besøker Haugesund.

3.7

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *