Danske Jet Time begjærer seg selv konkurs

Danske Jet Time begjærer seg selv konkurs

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det danske charterflyselskapet Jet Time har begjært seg selv konkurs og regner med å bli erklært konkurs innen det neste døgnet.

Det danske charterselskapet Jet Time har ifølge en pressemelding fra selskapet i dag begjært seg selv konkurs. Selskapet har operert charterruter og ruter på vegne av andre selskaper, blant annet SAS. Ifølge selskapet er den globale COVID-19-pandemien en direkte årsak til konkursen.

Jørgen Holme, Administrerende direktør i Jet Time
Administrerende direktør i Jet Time A/S, Jørgen Holme.

– Dette er en utrolig trist dag for Jet Time sine ansatte, våre lojale kunder og passasjerer, og for våre samarbeidspartnere gjennom mange år. Jeg er virkelig lei meg for at det har kommet til dette, sier administrerende direktør i Jet Time A/S, Jørgen Holme.

2020 skulle bli tidenes beste

Ifølge pressemeldingen lå 2020 an til å bli tidenes beste år for selskapet. Hele selskapets flåte på 11 fly var fullbooket med charter og wetlease-oppgaver for hele sommeren, og skulle i egemtlig ha fraktet 350 000 nordiske passasjerer til populære feriedestinasjoner.

Slik gikk det imidlertid ikke. Siden 23. mars har samtlige av selskapets fly stått på bakken og 95% av selskapets 400 ansatte har vært permittert. Selskapet har siden foretatt en rekke omfattende kutt i et forsøk på å redde selskapet, men med tapt omsetning mer enn én milliard NOK sto ikke selskapet til å redde.

– Vi mistet over natten hele vårt inntektsgrunnlag, uten å vite når vi kunne begynne å fly igjen. Det er en veldig spesiell situasjon å være leder for et privat selskap som i praksis har hatt forbud mot å drive sin virksomhet, sier Holme.

Jet Time Boeing 737-700
Jet Times 10 Boeing 737-maskiner har stått på bakken siden 23. mars.

Ambisjoner om oppstart neste år

Jet Time sin danske eier Lars Thuesen har imidlertid tro på at det fortsatt finnes et marked for et uavhengig dansk charterselskap i den «nye normalen etter korona». Thuesen registrerte allerede i juni et nytt selskap under navnet «Jettime A/S». Det nye selskapet har allerede fått driftstillatelse (AOC), og vil ta med seg deler av det gamle selskapets eiendeler og ansatte.

Thuesen regner med at markedet vil være til stede for oppstart i 2021 eller senest i 2022.

Foto: Jet Time

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *