Delta Skymiles går fra miles til dollar

delta

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Er  «mileage runs» snart historie? Det kan virke sånn hos det Atlanta-baserte flyselskapet Delta Air Lines.

Fra 1.januar 2015 går opptjeningen av bonuspoeng fra å telle antall flydde miles, til å telle antall dollar man har kjøpt billetten for. Dette er drastiske endringer for Skymiles-programmet, fordi det vil snu «alt» på hodet. Etter endringene trer i kraft vil lange flyreiser kjøpt for en billig penge, nesten ikke tjene poeng i det hele tatt. På en annen side vil korte, dyre turer gi mer poeng enn tidligere.

Opptjening av Skymiles
Base Members tjener 5 miles / 1 USD
Silver Members tjener 7 miles /1 USD (representerer 40% bonus over base members)
Gold Members tjener 8 miles / 1 USD (60% bonus over base members)
Platinum Members tjener 9 miles / 1 USD (80% bonus)
Diamond Members tjener 11 miles / 1 USD (120% bonus)

Det vil være ytterligere bonuser for bruk av Delta kredittkort. 2 miles / 1 USD ekstra for bruk av Deltas American Express kredittkort, for eksempel.

[box style=’warning’]Miles per 1 USD er kun basert på billettprisen og flyselskapets egne avgifter. Et Base member vil altså ikke tjene 500 miles på en billett som koster totalt 100 USD. Skatter og myndighetspålagte avgifter som flyplassskatter og September 11 security surcharge vil ikke inngå i totalsummen som milesopptjeningen beregnes ut i fra.[/box]

Bruke Skymiles
Delta har også annonsert endringer til hvordan man kan bruke poengene sine.
De vil gå fra 3 poengkategorier til 5. Dette vil bety en økning i pris for enkelte awardreiser. Her er ikke alle detaljer på plass enda, men så snart det foreligger, vil du kunne lese om det her på Bonusfeber!

Delta introduserer også enveis prising av awardreiser. Dette er noe som antagelig er svært etterlengtet. Prisene vil være 50% av en tur/returreise.
En annen nyhet er også muligheten til å delbetale reisen med poeng.

Spørsmålet er – når vil neste flyselskap følge etter?

United Airlines var ganske så kjappe til å følge etter Delta, da annonserte krav til antall $’s for å nå elite status. Tør United vente lenge med å innføre dette selv? Vil nye American (American+US Airways) følge etter?

[box style=’note’]Kan vi forvente å se dette i Europa også på sikt? Bli med i diskusjonen på vårt forum ved å trykke her[/box]

Kommentar

  1. MOW sier

    Ser ut til å være dårlig nytt for oss som hovedsaklig samler miles med kredittkort .. Har stort sett beholdt amex’en for å få gratis bagasje og priority boarding, men spørs om ikke det blir andre kanaler for meg etterhvert …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *