Drømmen om de fem stjernene – Eva Air

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Med base i Taipei er Eva Air et ukjent selskap for mange, men etter å ha blitt kjent med hva de tilbyr velger mange å legge Asiareisen nettopp via Taipei. Her får du virkelig femstjerners-følelsen, med en liten dæsj Hello Kitty på toppen.

 

Boeing 777-300 i Hello Kitty livery. www. flickr.com

For ivrige bonusjeger, som vil bruke oppsparte poeng på en tur i business-class, har EVA Air blitt et av de hotteste alternativene der ute. Selskapets Royal Laurel Class (business) er rett og slett meget bra. Opplagt den største årsaken til at de har fått fem stjerner fra Skytrax. Der flere og flere selskaper kniper inn på hva de tilbyr, også i premiumsegmentet, går EVA motsatt vei.
Reiser du i Royal Laurel Class på langdistanse vil du få utlevert pysjamas fra Apujan, amenity-kit fra Rimowa (Lufthansa og Thai deler ut dette på første klasse). I tillegg serveres champagne i segmentet Krug, Veuve Clicquot Grande Dame 2006. Selskapet viser med andre ord hvilket nivå de vil ligge på.

Sete i Royal Laurel Class

På bakken

EVA Air yter selvfølgelig god service også på bakken. Allerede ved innsjekk vil man merke at passasjerens ve og vel er satt i høysetet. Selv som passasjer i økonomiklasse blir man ønsket velkommen, og vist at man betyr noe for selskapet. Å bli verdsatt som enketlindivid, og ikke «en i mengden» utgjør ofte den store forskjellen for mange. Eva er gode på dette området, spesielt på «hjemmebasene» Taipei og Bangkok.
Selskapet tilbyr alle premiumreisende, samt statuskunder, tilgang til lounge. Det er gjennomgående høy kvalitet på det som leveres, også i loungene.
Har man businessbillett,evt. gullstatus,  med et selskap i Star Alliance, er loungen i Bangkok mange hakk bedre enn de andre businessloungene man har tilgang til.
Absolutt verdt et besøk.

I luften

Royal Laurel Class er allerede nevnt. Selskapet tilbyr i tillegg Premium økonomi og vanlig økonomi-klasse. For å oppnå fem-stjerners rating leverer EVA høy kvalitet.
Setekomfort, måltider og underholdningstilbud er gjerne det som teller for folk som reiser. Og på disse punktene scorer EVA meget bra.

Hvordan oppleve EVA Air

Selskapet flyr daglig  London- Taipei (med mellomlanding i Bangkok) og Paris- Taipei. I tillegg har de ruter fra Amsterdam og Vien, via Bangkok, til Taipei.
Parisflighten har avreise relativt tidlig på dagen, og kan dermed være vanskelig å rekke for oss nordboere. De tre andre har derimot avgang på kvelden, og har gode tilslutningsmuligheter fra Skandinavia. Tilgangen på bonusseter er relativt god. I perioder holder de igjen på seter til Bangkok, men det åpnes gjerne for booking av disse 14 dager før avgang.
Ønsker man en god opplevelse for oppsparte bonuspoeng, er en reise med EVA, i Royal Laurel Class, verdt å prøve.
For mer detaljer rundt en slik reise, kan du lese en anmeldelse fra 2014 her

 

 

Kommentar

  1. Satyv sier

    Vi fikk ikke pysjamas på reisen fra London til Taipei nå på søndag. Det virker også som «Hello Kitty» er litt ute. Jeg har ikke sett noe som handler om dette hverken på flyet til Taipei, på loungen eller på flyet til Manila. Bra selskap, eget reisebrev kommer. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *