Dubai – verdens travleste flyplass

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Dubais flyplass har overtatt tittelen som verdens travleste flyplass når det gjelder internasjonal trafikk. Det viser nye tall som flyplassen har offentliggjort. Flyplassen hadde i alt 70 475 636 passasjerer i 2014. Det er en økning på 6% fra 2013. Bare i desember var det nesten 6 500 000 passasjerer som dro til eller fra Dubai.

«Denne historiske milepæl er kulimineringen av over fem årtier med dobbeltsifret gjennomsnittlig vekst» uttalte HH Sheikh Ahmed Bin Saeed Al Maktoum, forman for Dubai flyplass.

Flyplassen hadde i alt 357 339 avganger og landinger, noe som faktisk er en reduksjon fra året før med 3.4%. Dette skyldes at flyplassen måtte stenge den ene rullebanen i 80 dager på grunn av reparasjoner.

Tidligere har det vært London Heathrow som har hatt mest internasjonal flytrafikk, men må nå altså se seg slått av Dubai.

Akkurat som i 2014, håper Dubai flyplass 2015 blir enda et år med passasjer- og flyrekorder. Flyplassen er også i gang med å oppgradere fasiliteter, inklusiv ankomsthall D som vil øke kapasiteten til 90 millioner passasjerer, men regner med et totalt antall på 70 millioner i 2015.

 

Artikkelen er opprinnelig skrevet av Marc Nøhr for www.bonusfeber.dk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *