Edvard Munch stilles ut på Oslo lufthavn

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Mange tusen passasjerer får nå oppleve Edvard Munch på Oslo lufthavn. Et spesialdesignet monter skal plasseres i den nye utenlandspiren, til glede for både norske og internasjonale reisende.

Avinor og Munchmuseet inngår en 10 års-avtale om å vise originale verk fra en av Norges fremste kunstnere, Edvard Munch, ved Norges hovedflyplass. Kunstverket vil inngå som en del av lufthavnens omfattende kunstprogram.

Lufthavnsdirektør Øyving Hasaas hadde følgende å si:

Vi er svært stolte over å kunne vise frem en av Norges aller største kunstnere til reisende fra hele verden. Vi har mange reisende som enten har Oslo som bestemmelsessted eller som bare er på gjennomreise, og nå får de anledningen til å se verk av noe av det ypperste Norge har å skryte av, nemlig Edvard Munch.

Det første verket som skal vises er maleriet «Hode ved hode». I tillegg vil en av Munchs trykksteiner bli vist i monteret. En gang i året vil kunstverket bli skiftet ut med et nytt.

Stein Olav Henrichsen, direktør ved Munchmuseet sa dette:

Samarbeidet med Oslo lufthavn gir oss en helt ny og spennende arena for Munchmuseet. Mange tusen reiser gjennom denne delen av terminalen hver dag og vi får en unik anledning til å introdusere Edvard Munch for et nytt publikum.

Kunstverket vil være på plass i desember i år.

Har du lest vår artikkel om den nye SAS-loungen på Gardermoen?

Framsidebilete: Munch-museet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *