Bli med inn i den nye SAS-loungen

Bli med inn i den nye SAS-loungen

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Kl 06.00 i dag åpnet SAS neste generasjons lounge på Oslo Lufthavn Gardermoen. Her er de første bildene.

Som InsideFlyer tidligere har annonsert, har dagen endelig kommet for å åpne neste generasjons SAS-lounge på Gardermoen. Den offisielle åpningen har blitt utsatt på grunn av mulighet for streik, men selve loungen åpnet allikevel i dag. Til tross på at det pågikk mye arbeider rundt omkring. I de omfattende galleriene under kan du bla deg gjennom hele loungen, bilde for bilde.

Inngangsparti

Inngangen til loungen finner du enkelt ironisk nok rett etter Norwegian Fast Track. Den er godt merket og ligger i etasjen over avgangshallen, på samme måte som den gamle innenriksloungen og den internasjonale loungen. Rett på innsiden av de automatiske slusene finner du «True Traveller Wall» hvor du kan få informasjon om alt fra hvor mange bananer som går med i loungen til antall Eurobonuskunder som skal ut å reise i dag. Veggen er laget av SAS Labs og vil bli utviklet etterhvert.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Fellesområder

Fellesområdene i loungen er innbydende og i varme fargetoner, men det er ikke ganske så trangt mellom bordene noen steder. Det er mange forskjellige typer sitteområder, noe for enhver situasjon og smak. Alt fra harde cafebenker til lave, myke sofaer.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Treningssenter og spa

Treningsrommet er tilgjengelig for alle loungens gjester uten ekstra kostnad. Du må ha siste oppdatering av SAS app’en og ha avreise fra Oslo Lufthavn, samt ha sjekket inn på din flygning for å kunne bestille en treningsøkt. Treningsrommet drives i samarbeid med SATS og her finner du:

  • Tredemølle og elipsemaskin
  • Spinningsykkel og romaskin
  • Manualer og matter
  • Kettlebells og multiapparat
  • Dusj, garderobe og toalett
  • Håndklær til utlån og skap med kodelås for oppbevaring av håndbagasje

I tillegg kan du velge mellom 50 ulike online treningsprogrammer som du kan booke tid til i SAS-appen.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Massasje er levert av Soleus massasjeklinikk og timer booker du også i SAS-appen. Prisene er som følger:

  • Sittende massasje: 280 kr for 15 minutter.
  • Klassisk massasje: 540 kr for 30 minutter, 760 kr for 45 minutter og 920 kr for 60 minutter.

Frem til 15. oktober kjører de åpningstilbud med 20% rabatt på alle behandlinger.

Bestilling av trening og massasje gjør du enkelt i SAS-appen (Skjermskudd: sjefen1234)

Mat og drikke

Det var spesialbestilt mat til åpningen i dag og den var meget innbydende. Dette er nok ikke standardsortimentet, men det blir spennende å se hva som er hverdagskost i den nye piloten. Frem til lunsj ble det servert baguetter, grøt og brødmat. Etter kl 12 kom det en tapas på bordet med blant annet fylte lefser, skinke og tunfisk. Av suppe kunne man velge mellom beta- og aspargessuppe.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Et rikholdig drikkeutvalg var også til stede. I tillegg til de vanlige øl-, vin- og mineralvannsortene på tapp ble det servert Ringi Gravenstein, cava og både flaskeøl og cider. Ølutvalget bestod av organisk Carlsberg og tre sorter fra E. C. Dahl.

Teknologi

I samarbeid med HP hvor det vil bli presentert nye og spennende teknologiske løsninger i samarbeid med HP. Innledningsvis kommer de til å demonstrere Virtual Reality, der du kan prøve et tilpasset flyplasspill. Du vil også se de nyeste PC-ene på markedet. I tillegg til dette vil det i en periode være mulig å få en digital 3D-avatar av seg selv. Hittil er dette en teknologi som er benyttet for å lage 3D-avatarer av kjendiser, fotballspillere i FIFA, kongelige og benyttet i moteverden.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Daylight Booster

Jonas Eriksson fra Philips Lighting demonstrerer Daylight Booster (Foto: Jørgen Upsaker)

Det er Philips Lighting som har levert det meste av lyset i den nye loungen, i tillegg til et par litt mer spennende prosjekter. På bildet over ser vi en såkalt «Daylight Booster», et lite avlukke med en meget kraftig lyskilde. Veggen i dette rommet leverer 232.000 lumen og hele 4.000 lux på 3 meters avstand. Til sammenligning leverte en gammeldags 60 watts glødepære cirka 710 lumen. Her inne kan du sette deg og jobbe, mens kroppen fylles av energi fra det som skal simulere dagslys.

I de tre kontorene kan du selv bestemme fargene på lyset. Her demonstrerer Jonas Eriksson fra Philips Lighting party-mode. (Foto: Jørgen Upsaker)

Enda lengre inn i lokalet finner vi tre små rom hvor man kan sette seg ned i fred og jobbe eller ta en telefon. Også her har Philips Lighting vært og installert det allerede kjente produktet Hue. Dette er lys som kan skifte farger basert på brukerens preferanser. I disse rommene finnes et panel hvor du kan velge mellom seks forskjellige modus. På bildet er det party-modus som er demonstrert.

3D avatar

3D avatar
I denne maskinen kan du lage din egen digitale 3D avatar (Foto: sjefen1234)

En annen av de teknologiske nyvinningene er en maskin som scanner hele kroppen din og lager en digital 3D avatar av deg selv. Du steller deg inne i avlukket mens en medhjelper trykker på datamaskinen på utsiden. Etter noen sekunder er du ferdig og kan sende en kopi til deg selv på epost. Deretter kan du for eksempel kjøpe en figur av deg selv du kan ha hjemme på peishyllen mens du selv er ute og flyr.

Hva syns du om den nye loungen? Bli med på diskusjonen i forumet vårt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *