Emirates A380 overhaling på to minutter

Emirates A380 overhaling på to minutter

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

En 3C-sjekk tar hele 55 døgn, her kan du se en Emirates A380 overhaling på to minutter.

For en uke siden viste Emirates frem deres helt nye kabin som skal installeres i deres Boeing 777-maskiner. Den skal fly for første gang 1. desember og er en klar forbedring fra den gamle kabinen. I tillegg til nye seter skal det installeres et topp moderne IFE-system fra Panasonic Avionics.

Mens vi venter på at denne kabinen blir rullet ut kan vi ta et tilbakeblikk til en timelapsevideo av overhalingen av Emirates aller første Airbus A380. Flyselskapet har verdens største A380-flåte og flyr disse til 48 destinasjoner på seks kontinenter.

Denne videoen viser en 3C-sjekk, den største vedlikeholdskontrollen man har på et fly. Operasjonen foregår døgnet rundt i 55 dager og hele 1600 deler ble demontert for overhaling. Alt fra seter og paneler til ledningsnett den velkjente baren fikk en etterlengtet oppgradering.

Hele sjekken er omhyggelig planlagt uten rom for forsinkelser. Å parkere et fly i så lang tid er en enorm kostnad, noe som betyr at ingeniørtrenes arbeid ikke bare skal fungere ekstremt effektivt, men også levere til en overlegen standard, sier Colin Disspain, visepresident for grunnteknikk i Emirates.

Les også: Emirates bestiller 40 Boeing Dreamlinere

Emirates første A380, med registreringsnummer A6-EDA, ble levert i 2008. Frem til overhalingen i 2014 hadde det fløyet 12 millioner miles, som tilsvarer omtrent 60 turer til månen. Det hadde gjennomført over 3.000 take-offs og landinger, og fraktet over 1,2 millioner passasjerer i samme periode.

Kilde: The Telegraph og Emirates YouTube-konto

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *