British Airways innfører boardinggrupper

British Airways innfører boardinggrupper

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

British Airways vil den 12. desember ta i bruk boardinggrupper. Det betyr at du kan risikere å komme om bord sist og få problemer med å finne plass til håndbaggasje.

Det er såkalt «Group boarding» eller boardinggrupper British Airways starter med 12. desember. Det vil være fem grupper totalt og jo lavere nummer du har, jo tidligere kan du gå om bord.

Du blir tildelt boardinggruppe så snart du sjekker inn, uavhengig av om du sjekker inn på nett eller på flyplassen. Boardinggruppe tildeles basert på en billettype og status i British Airways lojalitetsprogram Executive Club (eller andre programmer i Oneworld-alliansen).

Slik er reglene

Gruppe 1
Her havner du hvis du er Executive Club Gold-medlem (eller Oneworld Emerald) eller hvis du reiser i første klasse. På ruter innen Europa vil også reisende i Club Europe havne i gruppe 1.

Gruppe 2
Er du Executive Club Silver-medlem (eller Oneworld Sapphire) havner du i gruppe 2. Det samme gjelder reisende i Club World(Business Class på langrutene).

Gruppe 3
Du havner i gruppe 3 om du er Executive Club Bronze (eller Oneworld Ruby) og hvis du reiser i World Traveller Plus, som er British Airways Premium Economy-produkt på langruter.

Gruppe 4 og 5
Reisende i økonomiklasse som ikke er medlem i Executive Club eller har Execute Club Blue-status havner i gruppe 4. Reiser du uten status i Europa eller har kjøpt de aller billigste økonomiklassebillettene havner du i gruppe 5. Dette gjelder først og fremst billettene som ikke har innsjekket bagasje inkludert.

Konsekvensen for deg som passasjer

Det er ingen tvil om at det nå blir enda mindre lukrativt å reise uten status og på de billigste billettene når du havner absolutt sist i boardingkøen.

Flyr du for eksempel mellom Oslo og London med bare håndbagasje kan bagasjen din havne et helt annet sted enn der du sitter, alt ettersom hvor det er ledig plass. I verste fall må du legge bagasjen lenger bak enn der du sitter og når du lander i London må du vente til alle passasjerer har forlatt flyet før du får plukket med deg bagasjen. Er det helt fult kan du i verste fall måtte risikere å sjekke inn håndbagasjen din likevel. Kjedelig hvis du behøver tilgang til laptop, medisiner eller andre nødvendigheter du har pakket med til reisen.

Uten status og med de billigste billettene risikerer du å havne bakerst i køen både når du skal på og når du skal av flyet

Slik unngår du å havne bakerst i køen

Den sikreste løsningen er nok å velge en litt dyrere billett. Ofte er det ikke så veldig stor prisforskjell og kan i det minste løfte deg fra gruppe 5 til gruppe 4. Flyr du regelmessig er det uansett smart å melde seg inn i British Airways lojalitetsprogram Executive Club. Da kan opptjene Avios og kanskje nå Bronze-status, som plasserer deg i boardinggruppe 3.

InsideFlyer anbefaler selvfølgelig at du alltid melder deg inn i flyselskapenes lojalitetsprogrammer, selv om du ikke har så mange flygninger. Du bør også, så lenge det er praktisk og økonomisk forsvarlig, fly med så få flyselskaper som mulig. Ofte er det ikke så mange flygninger som skal til for at du kan høste medlemsfordeler og i dette tilfellet, slippe å hensette bagasjen på rad 28 når du selv sitter på rad 10.

Groppeboarding eller soneboarding er noe flere og flere flyselskaper benytter. SAS startet også med dette for kort tid siden og Ethiopian Airlines som jeg flyr med denne helgen har fem forskjellige boardinggrupper. De amerikanske flyselskapene kan ha inntil ni boardinggrupper, så risikoen for å måtte vente lenge på å få komme om bord er stor.

Vær obs på dette om du reiser med British Airways etter 12. desember!

Foto: British Airways Media Center

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *