Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.
Veganske måltider er en av de mest etterspurte spesialmåltidene ombord på Emirates sine flyvninger, og spesielt i januar ser flyselskapet en økning i etterspørselen etter plantebaserte måltider.
Dette forklares med at mange gjennomfører Veganuary, et globalt konsept som oppmuntrer til å spise vegansk i januar hvert år. I januar 2021 serverte Emirates opp til 10 prosent flere veganske måltider på sine flyvninger enn de andre månedene det året. Januar 2022 ser ut til å følge samme trend. Totalt serverte Emirates mer enn 113 000 veganske måltider i 2021.
I Norge har det å spise plantebasert hatt en boom de siste årene. En undersøkelse gjort av Ipsos for Orkla i desember 2020 viste at antall vegetarianere og veganere hadde doblet seg det året. Også 2021 var preget av fremgang innen plantebasert kosthold, og 19. januar 2022 offentliggjorde Oslo Kommune at de velger å gjøre vegetarmat standard på sine arrangementer.
Det er selvsagt mulighet for å få plantebaserte måltider på flyvningene fra Oslo til Dubai også, og vi ser at det er en del som velger det. Fra 2020 til 2021 så vi en ørliten økning i antall måltider fra OSL, men det blir spennende å se utviklingen i år og de nærmeste årene fremover også med økt reiseaktivitet og det som skjer innen plantebasert mat.
Terje Grue, Norgessjef i Emirates.
Både de som har vært veganere i mange år, og de som prøver seg på Veganuary for første gang, kan se frem til fristende, spesiallagede veganske måltider og desserter når de flyr med Emirates. Emirates sitt veganske repertoar består av mer enn 170 retter satt sammen av et team av prisvinnende kokker og ernæringsfysiologer. I tråd med tradisjonen med å servere mat som er inspirert av ulike regioner på sine flyvninger, serverer Emirates oppskrifter med smaker inspirert av enten avgangs- eller ankomst-destinasjonen til flyvningen.
Noen av de veganske måltidene som serveres på Emirates-flyvninger er grillede grønnsaker i en crepe med spinat- og tomat-concasse, grønnsaksravioli og Tagine-grønnsaker med couscous. Alle veganske måltider serveres også med dessert, for eksempel karamell-bakt ris servert med kokos-krem, ananas og pomelo- og ingefær-sirup. Emirates har også veganske valg til frokost, for eksempel havre- og chia-pudding med kokos, servert med en mango- og pasjonsfruktkompott.
Kunder kan be om veganske måltider på alle Emirates sine flyvninger, og på alle klasser, innen 24 timer før avgang. På ruter med høy etterspørsel er plantebaserte måltider også tilgjengelig som valg på menyen ombord.
Les mer i den engelske pressemeldingen via denne linken.
Legg igjen en kommentar