DNB endrer vilkårene for EuroBonus-opptjening på MasterCard

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

For ca. 1 måned siden skrev vi om at DNB åpnet for opptjening av EuroBonus-poeng ved bruk av deres MasterCard. Nå, etter kun kort tid, endrer DNB vilkårene for opptjening. Heldigvis er det alt i alt positive endringer!

I vår første artikkel om samarbeidet mellom DNB MasterCard og SAS EuroBonus var vi kritiske til den lave opptjeningen (10 poeng pr. 100,-), som sammen med en månedsavgift på 49,- gjorde kortet til et av de mindre lukurative i markedet. Det er mulig DNB har lest vår artikkel, for nå har de tatt grep og økt opptjeningen til 15 poeng pr. 100,-. Dessverre har de i samme slengen økt månedsavgiften til 59,- og kuttet velkomstbonusen fra 6000 til 3000 poeng. I vår forrige artikkel skrev vi at det kunne være lønnsomt å melde seg på ordningen for å motta velkomstbonusen, for deretter å avslutte EuroBonus-opptjeningen på kortet. Det er mulig dette har skjedd og at DNB nå tar grep for å hindre dette i tiden fremover?

Alt i alt mener vi at endringene i vilkårene er til det bedre, men det er synd at man har sett seg nødt til å øke månedsavgiften og kutte velkomstbonusen. Likevel er det den langsiktige opptjeningen som er den viktigste for de fleste. 15 poeng pr. 100,- er vesentlig bedre enn før, og opptjeningen er nå på nivå med de bedre kortene i markedet (Shell MasterCard, SAS Amex Premium og SAS Diners). Her vil Shell MC ha en litt lavere opptjeningen (pr. nå 13,89 pr. 100,-), mens SAS Diners og SAS Amex Premium har lik opptjening som DNB MC. Fortrinnet til Shell MC er at kortet er helt gratis, noe som er en fordel for mange, men DNB nyter nok godt av at svært mange allerede har deres kort og at man setter pris på enkelheten i å ha alt samlet på ett kort, fremfor flere forskjellige.

DNB MasterCard gjør altså et betydelig (og nødvendig) steg oppover på stigen hva angår opptjening, men det kan være greit å utforske alle mulighetene som pr. dags dato er tilgjengelig for norske kunder. Om man kan få SAGA-medlemskap hos DNB eller får innvilget SAS Amex Platinum vil man kunne opptjene hele 20 EB-poeng pr. 100,-. Begge disse mulighetene har noe dyrere årsavgifter, men kommer samtidig med andre fordeler som forsikringer og muligheten for å opptjene Companion Ticket (kun AMEX). Også vanlige American Express-kort (Centurion Line) gir deg muligheten til å opptjene «Membership Awards», som igjen kan veksles til EuroBonus-poeng til en bedre vekslingsrate enn DNB MasterCard, men det er verdt å merke seg at American Express-kortene aksepteres dessverre på langt færre steder enn VISA/MasterCard. For å finne den beste løsningen for deg er det viktig å se på antatt forbruk og se om det vil lønne seg mtp. økte årsavgifter etc.

For alle mulighetene som finnes i markedet anbefaler vi deg å lese vår hovedartikkel om opptjening av EuroBonus-poeng ved bruk av betalingskort!

(Hovedbildet er copyright DnB)

Kommentar

 1. Thorsten sier

  Verdt å merke at trumf visa også nylig endret vilkårene. På butikker utenfor Norgesgruppen er det nå kun 50 øre pr 100 kroner opptjening.

  • Jørgen sier

   Hei Thorsten!
   Takk for at du minnet oss på dette. Dette har vi jo omtalt tidligere, men var rett og slett glemt da vi skrev denne artikkelen! Det er nå rettet opp 🙂

 2. Aleksander sier

  Ser nå at DNB er nede i 49 kroner i måneden igjen, men at jeg fortsatt får 15 poeng per 100 kroner. Me like!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *