Finnair åpner rute fra Trondheim i samarbeid med Widerøe

Helsinki

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Finnair fortsetter å utvide sitt globale nettverk og åpner en ny helårsrute fra Trondheim juni 2019. Ruten skal flys av Widerøe. Dette må være årets gladnyhet for alle oss som har Trondheim lufthavn som hjemmeflyplass.

Med Finnair og Widerøe sin nye rute til Helsinki vil nye destinasjoner både østover og vestover bli tilgjengelig med kun ett stopp på veien. Foruten SAS har KLM vært dominerende på Trondheim lufthavn med to til tre daglige avganger til Amsterdam, for den som skal videre ut i verden. Mulighet for å fly med et selskap i Oneworld-alliansen har vært fraværende.

– Vi har håpet på å få denne direkteruten til Helsinki og dermed åpne en Asia-korridor fra Trondheim. Det betyr mye for besøkende inn, men også for å ha spennende destinasjoner å tilby til folk fra regionen. Samtidig betyr det mye for forskningsinstitusjonene i byen, som NTNU, Sintef og Nordic Semiconductor, og det åpner opp for eksport til Asia for oppdrettsnæringen, sier Tanja Holmen, Reiselivsdirektør i Visit Trondheim.

Fem ukentlige avganger

Den nye ruten skal opereres av flyselskapet Widerøe og flys med selskapets Bombardier Dash-8 Q400. Ruten vil ha fem ukentlige rotasjoner, mandag, onsdag, torsdag, fredag og søndag fra Trondheim lufthavn, med avgang kl. 11:55. Returen fra Helsinki går kl. 15:45. Flytiden vil være ca. 1 timer og 50 minutter, og første avgang vil være 3. juni 2019.

Widerøe Bombardier Dash-8 400Q
Ruten fra Trondheim skal flys med Bombardier Dash-8 400Q. Foto: Widereøe

Servicetilbudet om bord vil omfatte både økonomiklasse og business class. Rutetidene skal passe spesielt godt med Finnair flygninger til Asia og Europa.

– Vi er veldig fornøyde med å kunne lansere den nye ruten, og vi har stor tro på at det vil bli en rute med stor interesse i markedet. Ruten vil kunne kombineres fint med Finnairs trafikk til og fra Asia, og vi forventer at det vil gi positive ringvirkninger for næringslivet og reiselivet i vår region, sier lufthavndirektør Marit Helen Stigen ved Trondheim lufthavn.

Øker til Tromsø

Finnair har allerede en rute mellom Tromsø og Helsinki, som nå utvides til tre ukentlige året rundt. Denne ruten skal også flys av Widerøe med den nye flytypen Embraer E190-E2.

– Polarturismen øker for hvert år, og vi ser at flere og flere turister fra Asia ønsker å besøke oss for naturopplevelser i verdensklasse, sier lufthavndirektør Ivar Helsing Schrøen ved Tromsø lufthavn. – At Finnair sammen med Widerøe øker frekvensen mellom Tromsø og Helsinki er et tegn på at etterspørselen er stor, og vi er helt sikre på at dette vil bidra til økt verdiskaping i Nord-Norge.

Widerøe Embraer E190-E2
Reisende til og fra Tromsø får gleden av fly med Widerøes splitter nye Embraer E190-E2

Bonuspoeng

Opptjener du poeng i Finnairs eget lojalitetsprogram Finnair Plus vil du opptjene både award points og tier points på de nye rutene. Så vidt vi kan se vil det være snakk om 375 til 3 000 poeng, avhengig av billettype. Krediterer du poengene din til et annet program i Oneworld, for eksempel British Airways Executive Club, er det dessverre ingen poeng å hente.

Kommer du til å bruke den nye ruten fra Trondheim Lufthavn Værnes? Diskuter gjerne saken i forumet vårt.

Forsidefoto: bearinthenorth / Pixabay

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *