Finnair kutter i Europa, men øker til Lappland

Finnair kutter i Europa, men øker til Lappland

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Etter en sommer med forsiktig vekst i antall passasjerer og flyruter, ser Finnair seg nødt til å kutte i planlagte ruter i Europa for september.

Før sommeren begynte flere europeiske land å lempe noen av reiserestriksjonene sine. Dette førte til økt etterspørsel og i løpet av sommeren har flere flyselskaper økt både rutetilbudet og frekvensen på flere av sine ruter. Siden da har imidlertid koronasituasjonen endret seg til det verre mange steder. Nye restriksjoner er innført og det ventes at etterspørselen etter utenlandsreiser igjen vil falle. Finnair tar konsekvensen av dette og kutter nå i flere av sine planlagte avganger i september.

– Koronasituasjonen har endret seg i mange land de siste ukene, noe som har ført til at flere land har innført nye reiserestriksjoner. Det er fremdeles ingen som flyr til Asia eller USA, noe som også svekker grunnlagt for våre europeiske ruter, sier Mikko Turtiainen, markedsansvarlig i Finnair.

Finnair vil fortsatt fly til de samme destinasjonene som de fløy til i august, med unntak av Nice og Åbo. Antall avganger vil imidlertid bli redusert og dette gjelder også for enkelte innenriksruter. Selskapet skulle også starte opp flygninger til Tammerfors i september, men dette blir nå utsatt.

Lappland, Finalnd, skog og natur
Foto: makunin / Pixabay 

Mindre innenrikstrafikk, men Lappland øker

– På grunn av reiserestriksjoner er etterspørselen etter innenriksreiser også lavere enn hva vi hadde estimert. Vi må derfor justere ruteprogrammet deretter. Vi vil i september 2020 operere rundt 30% av flygningene vi hadde i september 2019.

Finnair kommer likevel med noen gode nyheter. Etterspørselen etter flygninger til Lappland og Kuusamo øker, og det vil derfor bli satt opp flere avganger til Ivalo, Kittilä og Kuusamo.

– Lappland og Kuusamo, ser på den andre siden ut til å være mer interessante reisemål enn forventet, og vi setter derfor opp flere avganger på disse rutene, sier Turtiainen.

Finnair vil kontakte alle berørte passasjerer for ombooking og sier at de fleste passasjerer som skal til Europa vil bli booket om til andre avganger samme dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *