Flytrafikken øker ved norske lufthavner

Avinor: Flytrafikken øker ved norske lufthavner

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Selv om luftfarten fortsatt er langt unna en normalsituasjon, fortsetter trafikken å øke. Totalt 1,8 millioner passasjerer reiste fra eller til Avinors lufthavner i juli.

1,8 millioner passasjerer reiste fra eller til Avinors lufthavner i løpet av juli måned. Det er en markant oppgang på 71 prosent siden juni. Størst oppgang har det vært for innenlandstrafikken, som i juli var på 64 prosent sammenliknet med 2019.

– Det er gledelig med en økning, og vi ser at spesielt innenlandstrafikken har tatt seg opp. Likevel ligger vi på under halvparten av passasjertallene sammenliknet med samme tid i fjor, så vi er langt unna normal trafikk, sier Gaute Skallerud Riise, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

Oslo lufthavn

Selv om utenlandstrafikken har tredoblet seg sammenlignet med juni måned, var antall passasjerer kun 12 prosent sammenliknet med juli i fjor. Verst er det for chartertrafikken, som har hatt nedgang på 99% sammenlignet med fjoråret.

De regionale lufthavnene har minst nedgang

Gjennom hele koronaperioden er det de regionale lufthavnene som har hatt minst nedgang. Innenlandstrafikken til og fra disse lufthavnene var i juli nesten på samme nivå som tilsvarende måned i fjor, og trafikken på disse doblet seg sammenliknet med juni.

– Dette sier noe om hvor viktige de mindre lufthavnene er for både bosetting, turisme og næringsliv, forklarer Riise.

Widerøe Dash 8 på Trondheim Lufthavn Værnes
Widerøe Dash 8 på Trondheim Lufthavn Værnes. Foto: Widerøe

Flere flyselskaper er tilbake på lufthavnene

Til tross for et lavt antall utenlandsreisende har også den internasjonale trafikken tatt seg opp uke for uke. Flere ruter er gjenåpnet og utenlandske flyselskaper vender tilbake.

– 28 av 35 flyselskaper som fløy på Oslo lufthavn før korona er tilbake, og 51 av 101 destinasjoner er tilbake på rutekartet. Dette er viktig for norsk næringsliv, sier Riise.

Samtlige utenlandsdestinasjoner har en nedgang i antall passasjerer, men minst nedgang har man sett til Danmark, Latvia og Litauen.

– Alt i alt har vi sett en jevn vekst de siste ukene, men det totale volumet er fremdeles et helt annet enn det vi er vant til, og nå går vi inn i en periode der vi kan regne med at utenladstrafikken vil påvirkes av de nye karantenerestriksjonene avslutter Riise.

Forsidefoto: Avinor

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *