Forenklet tollkontroll på Gardermoen starter i dag

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Vi er mange som lenge har ventet på at det skal bli lettere å ankomme fra utlandet og reise videre innenriks på Gardermoen. Ned på ankomst, hente bagasje, gjennom toll, opp en etasje, levere fra seg bagasjen igjen, kø for sikkerhetskontroll og så gjerne finne ut av at neste flight er satt opp fra gate 19E. En slik opplevelse er ikke akkurat det man trenger på vei hjem fra forhåpentligvis en hyggelig utenlandstur. Men fra i dag av er det slutt. Nå blir det enklere.

Som vi skrev om i starten av august (som du kan lese om på denne linken) starter «Connecting Norway» opp fra 1. september. Og dette skal gjøre reisen mye smidigere for dem som kommer fra utlandet og skal videre innenlands.

Hvis du ikke har lest saken fra august, kan vi i korthet oppsummere at fra nå av vil de som har gjennomgående billetter fra utlands-ankomst til innenlands-avgang kunne følge skilt med «Connecting Norway» og man vil da komme inn på samme område som avreisende passasjerer. Vil man kjøpe taxfree på ankomst, gjør man det oppe i avgangshallen og ikke nede på ankomst da man ikke behøver å gå den veien.

Videre går man i retning innenlands delen av flyplassen, og der hvor man går gjennom sluser når man er avreisende passasjer på vei til utlandet, er det nå en tollsluse motsatt vei. Her scanner man boardingpass, og tollvesenet matcher dette mot dere screening av bagasjen din. Med mindre tollerne har funnet noe i bagasjen din, vil du får grønt lys, og kan passere inn på innenlandsområdet, mens bagasjen din blir lastet ombord på flyet til din slutt-destinasjon.

Høres jo enkelt ut! Har du noen erfaringer med det nye opplegget? Del gjerne med oss i kommentarfeltet.

Edit: På vårt forum kan du lese og se bilder fra en som var med på første flighten som benyttet dette opplegget. Der står alt veldig greit forklart, og med bilder også. Du finner dette ved å klikke på denne linken.

Kommentar

  1. Trond M sier

    Jeg var med som tester for OSL for et par uker siden. Jeg tror det vil fungere greit.. men lurer litt på hvordan de skal klare å håndtere det når det blir åpnet for alle fly. Transferområdet er for lite pr d.d. Håper OSL dro lærdom av tilbakemeldinger fra oss testere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *