Det begynner å bli lenge siden amigosene var på sist på tur, og nå glinser jo BA gullkortet i lomma på de fleste … LHR here we come! Noen hadde, klok av skade, funnet ut at det å ta en natt på OSL er veldig innafor, før en tidlig avgang. Som tenkt så gjort. VY fraktet oss nordover, og ankom 1 min før flytoget. Da var det bare å rusle bort på Radisson RED, sjekke inn og ta seg en tur i baren for et glass vin eller to. To be continued …
Let the games begin The dark side… It needs no explanation nor words. Simply put, multiple glasses of champagne accompanied by great company.
OSL loungen er ikke så spennende, men du får det du trenger av forfriskninger og mat. Men her må vi spare oss til senere frokoster. Vi hadde på forhånd lest og studert reisebrevet til @TravelManBiz flere ganger, og vi tenkte det kan benyttes som en ledesnor til The Holy Grail … https://insideflyer.no/forums/threads/tur-til-london-med-stopp-i-saunaen.19284/
Cathay serverer cupcakes og scones med jordbærsyltetøy og clotted cream i anledning gårsdagens kroning
Frokost i Cathay Pacific loungen … Vi startet med Egg Royale Pannekaker måtte også til … Og Dan Dan Main til avslutning Vi kan virkelig like denne loungen her, kommer vi helt klart tilbake til
En liten oppsummering, som for de fleste er nok bare en repetisjon av hva som tidligere er sagt … Den første loungen vi gikk i, var Cathay Pacific, hvor vi omsider hadde muligheten til å teste First Class. Loungen er ikke veldig stor, men har et “lunge-rom” med en enkel buffet og en bar, hyggelige sittegrupper og en rad med gode stoler med utsikt ut til fly og rullebane. Det generelle inntrykket er god standard og behagelig interiør. Vi satte kursen mot restauranten, der det er dekket med hvite duker og klart for matservering. Menyen var ikke spesielt omfattende, men med muligheter for både asiatisk og vestlig mat - på denne tiden av døgnet var det frokost som gjalt. Vi testet både The Chinese Set, med stekte nudler, dim sum og risgrøt med kylling, og Eggs Royale med røkt laks, porsjerte egg og hollandaise. Maten ble servert raskt, men de kunne nok ha brukt ennå kortere tid (da hadde kanskje de porsjerte eggene vært litt mer flytende i midten), og det smakte slett ikke verst. Vi klarte til og med en runde nummer to, med Dan Dan Mein (som med fordel kunne smakt litt mer - den “spicy” peanøttsuppa var alt annet enn spicy), crepes med rabarbra og, tja, sprøstekt bacon. Fordi frokost. Og selvfølgelig drakk vi champagne til - både Joseph Perrier Grand Cru Brut, Laurent Perrier “La Cuvee” Brut og Layton’s Brut Reserve Rose. Meningene var visstnok noe delte på hvilken som var best (eller hva som var i hvilket glass), men for de som lurte på fasiten, var det altså Laurent Perrier som VAR best… Etter en liten hvilepause (og et glass til) i lounge-delen, ruslet vi over på Quantas. Der er det kun en business lounge, og buffeten var strengt tatt ikke det mest inspirerende vi har sett. Den hyggelige mannen i baren lagde Bloody Mary’s med rikelige mengder worcestershire saus, men det veide kanskje ikke helt opp for skuffelsen over at restaurantdelen ikke åpnet før ved middagstider. Ikke hadde de champagne heller. Så da ruslet vi ganske raskt videre… …til BA. Der valset vi rett inn i First, og gledet oss over at de hadde egen champagnebar. Det vil si, konseptet er strålende. Men det hadde jo vært hyggelig med mer enn bare én type champagne, og det var en Palmer Brut Réserve. Den er jo grei nok, men ikke vanvittig spennende. Likevel er det en hyggelig følelse å komme inn i lokalet til en lang bardisk kun dedikert til champagne. Uansett begynte det å nærme seg middagstider, så vi fant et bord i restauranten, som skuffende nok manglet både hvite duker og menyer - QR-kode er liksom såååååå 2021. Det er riktignok mulighet for litt utsikt, men rommet forøvrig minnet mer om personalets lunsjrom enn en ordentlig restaurant. Vi tok likevel sjansen, og bestilte Chicken Tikka Masala og “gatemat” i form av en slags asiatisk inspirert kyllinglår med rikelige mengder chilimayo og syltet rødløk. Vi skulle vel egentlig trodd at man i Storbritannia skulle kunne få god Chicken Tikka Masala, men det beste med den var faktisk raitaen og chutneyen. Etterpå ruslet vi bort på buffeten, som strengt tatt antakelig hadde vært et bedre valg (men cheddar og stilton er alltid en vinner), før vi trakk bort til det betydelig hyggeligere loungeområdet i den andre enden for et glass med rødvin. De skal ha plusspoeng for to typer pinot noir - en fra Chile og en fra California! Den siste loungen vi var innom, var American Airlines. Her er det servering av Moët & Chandon ved inngangen til First-loungen, og selv om det ikke er et spesielt spenstig valg, er det da absolutt drikkbar champagne! Lokalet var pyntet til fest med flagg og stasj, antakelig med tanke på kroningssermonien dagen før. Vel plassert i restaurantdelen (her hadde de også skjønt det med hvite duker!) forstod vi at det nok var her vi burde ha startet reisen, for her var det egg i flere versjoner - både Benedict, Florentine, Royale på avocado, i tillegg til amerikanske pannekaker og vafler. Men det er klart, nå skulle jo vi ha middag. Flertallet mente det fortjente en Mini Rib Eye Steak med peppersaus og poteter, og den klarte de til og med å servere rare på forespørsel. Det ble også testet King Prawn Teriyaki med nudler, som ble rapportert som “helt greie”. For den som ønsket seg rødt i glasset var det en fransk vin som kunne passere til biffen. Så oppsummert; gå på American først og spis frokost - amerikanere KAN det der med frokost. Og så er det rett på Cathay for å drikke champagne og spise dim sum!
Takk for en herlig tur! Jeg er oppriktig misunnelig, dette er søndagsutflukten sin det! Da jeg var liten hadde vi også søndagsutflukter. Da gikk vi til Wergeland, tok bussen til Apeltun så gikk vi over fjellet til Titlestad. Drakk saft og kaffe hos noen kjente før vi tok bussen tilbake til Wergeland. Så gikk vi hjem og spiste søndagsmiddag.