Det er i skrivende stund nøyaktig én restauranteier som kan skilte med 3 restauranter som alle innehar 3 stjerner ⭐️ ⭐️ ⭐️: Bjørn Frantzén. En i Singapore, en i Dubai, og en i Stockholm. Det må da være mulig å spise på alle sammen på et par feriedager ? Jo da, det var det, og sågar ingen som har gjort det før, etter sigende: Det ble Emirates som fikk æren av å fly oss, så nå sitter det 3 håpefulle på OSL lounge og venter på avreise. Starten går i Singapore på tirsdag, mellomlanding i DXB, og målgang på Frantzén i Stockholm. Det blir fly, mat og drikke. Kanskje noen updates her på IF langs veien også. 3 3-stjernere på 4 dager. Alle med samme eier. Kjøret går!
Planleggingen begynte da FZN ble annonsert som 3-stjerner i mai i år. Depositum er innbetalt for alle restauranter for lenge siden (sunk cost). For å få det til å gå opp, starter vi med lunsjserveringen, full meny, i SIN (eller SGN som @Pingus ville sagt), og blir hentet med EK chauffeur service på restauranten. Nattfly til DXB for å rekke neste .
@Pingus gremmer seg fremdeles over dette lille "dryppet", men gleder meg til å joine målgangen på fredag i ARN, AKA "Nuevo Estocolmo". (Lifesum-appen er slettet for anledningen).
Emirates fikk oss vel frem. Ble litt henging i baren. Bra konsept på fly. Ved ankomst var det ikke bare vi som hadde bestilt chauffeur (med ch), gitt. En av dem skal sikkert hente oss på Restaurant Zén i morgen. Blir garantert god gang i baren fra take off etter den utvidete vinpakke til lunsj.
Pepper crab hører med når man her i Singapore. Siste vanlige måltid før «the treble». Resten av uken blir det pinsettmat. Nyoppusset Raffles hotel med ikoniske Long Bar. Home of the OG Singapore Sling. Overpriset turistfelle, og baren har mistet litt av sin sjarm, men hører liksom med allikevel. Taxi i Singapore er ryddig. Selger både øl og shots.
I Singapore er det fortsatt rester etter F1 for 2 uker siden. Vi ankom Zén 12:00 for det som skulle vise seg å bli en laaaaang lunsj. Kjørte ikke vinpakke, valgte flasker, og avsluttet med en rom-smaking. Som vanlig er hos Frantzén sine restauranter, så starter måltidet med en presentasjon av råvarene og det vi skal spise: Noen høydepunkt, matmessig: Teamet var preppet på vår ankomst, og det ble meget hyggelige samtaler ila. de 6,5t vi var der. Emirates stilte som avtalt med chauffeur og hentet en glad gjeng for avreise SIN.
Må ha med noe flyporno også, det tross alt ikke InsideEater dette forumet heter. Emirates chauffeur-service hentet som avtalt. Særdeles god stemning i bilen ut til SIN. Det ble Bluetooth-tilkobling til anlegget og allsang. Luktet vin, rom og denied boarding lang vei. Usedvanlig svak F opplevelse med EK på SIN; ingen dedikert lounge. Bare en særdeles enkel businessklasse-lounge. Godt vi ikke var tidlig ute. Her vil man ikke tilbringe tid. Om bord, derimot, tok ting seg kraftig opp. 2 flasker DP rosé ‘09 var lastet. Her var det bare å tømme tralla. Én i reisefølget satt bak i C, så vi tok med noe F-juice til ham og ble hengende mesteparten av turen SIN-DXB i baren. Veldig god stemning da det var samme crewet som dagen før. De husket oss godt av en eller annen grunn. Før landing ble det en kjapp dusj om bord, because why not, liksom. Alt i alt, en strålende flytur. Nå er det beach club og marinering før Studio FZN (⭐️⭐️⭐️) skal besøkes i kveld.
Skal vi se, hvor var vi? Jo da, ingen denied boarding, ingen diversion til Hyderabad, og kom relativt lett igjennom immigrasjonen på DXB, selv om vi ikke var helt edru. Chaffeurservice fikk oss trygt frem til W the Palm, dog ikke uten at han fikk dose av klokkar’n og Zanzibar Inn. Re:charge. Godt det er 6t til neste ⭐️⭐️⭐️: FZN by Björn Frantzén.
2 av 3. FZN Frantzén-gruppen har 2 restauranter i hotell Atlantis. Det er den mer casual Studio Frantzén og fine-dining i FZN. Vi skulle selvsagt på sistnevnte. Vi hadde på forhånd fryktet at dette skulle bli den svakeste, at alt i Dubai er bare fake, kjøpe-stjerner etc. Vår frykt ble solid gjort til skamme. For en gjeng, og for en service! Kanskje det er fordi det jobbet mange svensker der, sågar også en nordmann. Norske kamskjell fra Dundrun var en positiv overraskelse. De hadde kommet med fly samme dag. Sjøkrepsen var også norsk, og helt hinsides på smak. Jeg har fortært min andel av sjøkreps, men det var det beste noensinne. William, sommelier, tok godt vare på oss. For en kveld. Kan Stockholm overgå dette da? Vi får se i kveld.