Siden vi lenge hadde levd i troen om at vi snart skulle hjem og at dette var siste kveld i Miami hadde jeg booket bord på vietnamesiske «Tâm Tâm» god tid i forveien. Stedet, som ligger i Downtown Miami, har Bib Gourmand anbefaling fra Michelin. Sett fra en annen vinkel funker navnet «Tâm Tâm» også på norsk: Lokalet var lite og intimt og smekkfullt Må ha kommet borti en festlig knapp på telefonen for etter dette er alle bildene med ekstrem lang eksponering, så all maten ser ut som seigtflytende rød masse. Det var det heldigvis ikke. Menyen er vietnamesisk men jeg vil påstå ikke veldig tradisjonell, jeg har i alle fall ikke sett retter som dette på andre vietnamesiske steder. Av rettet vi åt oss gjennom kan nevnes «Salt and Pepper Frog Legs», «Lotus Root Salad», «Drinking Quail» og ikke minst «Sizzling Pork Belly Situation». Helt super mat, stemning og service, kan absolutt anbefales!
Onsdagen, som jo var relativt uplanlagt, måtte jo også fylles med innhold. Fruen ville på stranden, men gutta stemte henne ned. Så etter frokost på et lokalt cubansk spiseri noen gater nedenfor stranden, ble det en tur på Phillip & Patricia Frost Museum of Science. Her var det først en utstilling om verdensrommet, og spesielt menneskenes utforskning av dette som var veldig bra. Gutta testet å styre robotarmer som på romstasjon: Vi gikk gjennom romstasjonssimulator, veggene spant rundt mens vi sto fast på gulvet, og det hele ga en litt svimlende opplevelse Derfra bar det videre til show i planetariumet, temaet var jorden og klima, ok film, men dataanimasjonene var tydelig datert, så ikke helt i topp på planetarium listen. Videre inn i akvariet: Spesielt det store utstillingsrommet var imponerende, forskjellige hai og rays som svømte over hodet på oss, skulle bare ønske jeg slapp inn i tanken.
Vi var på samme båttur 6. Juli, kjørte ditt selv med leiebil. Stor skuffelse hos ungene at vi ikke fikk sett noen alligatorer under selve turen. Var der i 2010 også og da så vi masse av dem på kloss hold….
Hadde booker bord på en italiensk pizzeria & gelateria jeg hadde fått anbefalt, Little Niko’s. Viste seg at stedet kun hadde bært oppe noen uker, så de var veldig glad for at vi hadde funnet frem til dem. God hjemmelaget pasta til en av gutta: Vi tre andre delte to pizzaer, egentlig hadde trolig én vært nok for de var gigantiske, men gode. Måtte selvsagt smake iskremen også, også denne fikk tommel opp av kresne iskjennere. Mens vi ventet på Uber tilbake utenfor la vi merke til denne bilen, syntes jo klistremerket på bakvinduet her var funny:
Siste formiddag i Miami gokk med til pakking, litt shopping og en tur på stranden, Vi kunne jo tross alt ikke komme tilbake etter fem netter på South Beach uten å ha testet vannet. Vi hadde avtalt late check out, til klokken to i stedet for 11, mot å betale 80 dollar ekstra. Det var verdt det for da ble timingen rett for flyplass transfer, og vi slapp å styre med oppbevaring av bagasjen noen timer. Alt halv to ringte sjåføren og var utenfor, vi gjorde ferdig siste pakking og hoppet i bilen til flyplassen.
Innsjekk hos BA hadde åpnet når sirkuset vårt rullet inn på flyplassen. Kort kø i biz innsjekk, men tok en god stund å få alt på plass, mistenker at det var noe opplæring i datasystemer ute å gikk. TSA var middels kø, og ikke fast track, tok innpå halvtimen igjennom. Derfra bar det rett bort til AA Flagship Lounge. Ble møtt i døren av en fyr som serverte champis så god stemning. Var selv temmelig sulten så når vi hadde funnet oss et sted og sitte bar det rett til matfatet. Her kunne Pedro servere tacos, og de var gode. Selv om spice level var som forventet, lavt. Måtte en runde til å sjekke ut buffeten også, greit utvalg av varm og kaldmat. Og ikke minst en tur i baren for lutt påfyll når champagner var tømt, maten satt der den skulle og vi hadde skiftet inn i reiseklær. Alt i alt en bra Lounge med god plass og utvalg av vått og tørt.
Dagens fugl er en sværing, en tiårs gammel A380 skal bringe oss over Atlanteren til London. Snodig setekonfigurasjon i andre etage her, med annet hvert sete med ryggen mot kjøreretning. Vi har tre seter ved siden av hverandre (og ett på raden foran), men midtsetet må over bena til de på raden bak for å komme ut i midtgang. Et glass champagne hjelper alltid mot reisesyke.
Artig å se 380 i full fart, det er ikke mange år siden de stod parkert og "ekspertene" mente de var over og ut.
Grei flytur over dammen, men kan ikke si at BA imponerer når det gjelder sete og skjerm. Som nevnt over annethvert sete baklengs. Og poda hvor en må klyve over medpassasjerer eller bli kløvet over om noen skal ut av setet. Selv om en reiser sammen er det ille reisefølget en må over men de på raden bak. Seter hadde heller ikke fotskammel som kunne heves for å sitte med lenestolaktig. Men en snodig ekstra skammel vis a vis setet som måtte settes ned om en ville gjøre om til seng. Skjermene var latterlige små og hadde den verste oppløsningen jeg har sett på en flyskrekk på god tid. Innbød ikke til å se på film eller TV. Gikk for scampi til forrett, helt ok men på den kjedelige siden. Til hovedrett var det oksekjøtt, også dette greit nok men ingen stående applaus. desserten overrasket imidlertid positivt, hadde en chocolate lava cakr, som jeg antar i bunn og grunn er det samme som en sjokolade fondant(?). Ble overrasket når jeg skar inn i denne og innmaten var perfekt flytende, hadde ærlig talt ventet meg en tørr Toro variant, og ikke at smak og tekstur skulle være såpass bra! Rullet ut sengen etter måltidet og fikk drøye fire timer på øyet før jeg våknet av lyden av frokost. Valgte eggerøre som kom i en form for burrito innpakning med pølser og ost. Ikke spesielt spennende og jeg var ikke veldig sulten så lot mesteparten stå. Inn mot London fikk vi beskjed om at det var en low visibility approach, så Bluetooth måtte skrus av på tlf. Og ganske riktig, tett tåke når vi landet. Blir nå spennende og se hvordan været eventuelt påvirker siste leg hjem til Oslo, har alt mottatt Mail fra BA som forbereder på forsinkelse. « Please be advised that your flight may be delayed today because of Air Traffic Control restrictions due to potential adverse weather conditions across the UK and Europe.»
Siden vi testet både AA’s og Quantas’ lounger på T3 på utreisen, falt valget på Catharina Pacific i dag. Stor luftig Lounge med litt datert innredning. Her bys det både på en rikholdig bar Buffet, som for øyeblikket er frokostorientert. Og en egen mase to order avdeling hvor det lages dim sin og forskjellige nuddelretter.
Det ble drøye fem timer i loungen hos Cathay, or som kjentes vel lenge. Men til slutt var vi klare for siste hopp hjem til Oslo. Vi fløy i dette flyet, altså det jeg ser gjennom vinduet på… Tåken fra tidligere på dagen hadde lettet og det var en fin tur oppover. Underveis bød BA på varm lunch og temperert drikke. Snublet trøtte gjennom passkontroll, fikk tak i bagasjen og halte alt hjem igjen, så da er det på tide å runde av for denne gang. Takk for alle hyggelige kommentatorer og likes underveis, blir jo litt repetisjon disse reisebrevene, men satser på at det meste er glemt innen 49 uker da planen er å snurre i gang 2025 brevet. I mellomtiden får jeg bare finne ut om det er noen artig routibger vi kan gjøre for å komme oss til Bonaire på best men også ikke dyrest vis!
Takk for nok et reisebrev fra Bonaire, har blitt en flott årlig tradisjon dette og ser ut som nok en fin tur selv med litt frem og tilbake rundt flytider og service ombord Velkommen hjem