Det er flere av dere her inne som virker å ha god greie på champagne og andre drikker som bobler. Hvilke av de som selges på OSL vil dere anbefale? http://www.tax-free.no/5105/produkter/c252/vin-og-champagne/?category=257&query=&sort=price
Var mye godt her har ikke så veldig greie på det, men jeg liker de tørre. Tørrere jo bedre. Det må stå brut på flasken. Er veldig glad i Taittinger, det er en favoritt for min gane.
Det er ikke nødvendigvis sånn at dyrt er godt eller bedre.. Jeg vil holde en knapp på Piper Heidsieck og Nicolas Feuillatte, om du ikke er veldig godt vant og bevandret i Champagneverden. Bedre med to flasker med bobler til samme pris som noe dyrt!
Sitter og smatter på en Moët & Chandon Brut Impérial akkurat nå. Helt innenfor til en romjulskveld. Men alt avhenger hvor langt nedover listen lommeboken rekker og/eller hvor stor anledningen er. Dompa er alltid OK uansett anledning, og NOK1049 sparer man 150 spenn på i forhold til polet. Ellers er magnumflasker ofte mer stas til litt festlige anledninger?
Tar det som dagens ironi fra @Stuttfeiten Mye bra på listen, jeg synes louis roederer gir mest for pengene hvis du skal handle på taxfree. Er det å kjøpe på statens utsalg foretrekkes Ruinard. Alt i brut så klart
4 flasker Campo Viejo Cava (https://www.vinmonopolet.no/vmpSite/Land/Spania/Campo-Viejo-Cava-Brut-Reserva/p/4441001). Cava er også undervurdert. Om de plutselig er i Logroño ein dag, så ta ein tur innom tapperiet til Campo Viejo rett utanfor byen og spør om det er mulig med eit besøk.
Charles Heidsieck Brut. Kåret til verdens beste non vintage champagne, og serveres i SAS Biz. Sikker vinner
Dagens næringsliv har testet alt av musserende som er hyllevare på vinmonopolet. http://www.dn.no/smak/2016/12/29/1851/Vinguiden/historiske-bobler
Champagne er en relativt subjektiv drikke, ikke alle liker det samme. Hadde akkurat en diskusjon om emnet her under julefeiringen. Som en som føler han er litt over gjennomsnittlig interessert, her er hvordan jeg ser på Champers og hva strategien er her i huset. Til Mimosa og blanding, bruker jeg aldri Champagne. Av ting som ikke er ekte Champers, her er en ytterst subjektiv vurdering Cava = Nei. Jeg har aldri drukket en bra Cava. Ever. Klart det kan finnes, men jeg går heller til Italia. Prosecco = Ja. Finnes mye ræl, men mye bra. Drikker mer Prosecco enn Champagne. Ett glass før middagen skjer relativt ofte. Cremant = Hell yes. Det er bedre med en bra Cremant enn det er med en dårlig Champagne Så til min ytterst subjektive vurdering av kjente merker Min go to bordchampagne i det "billige" sjiktet. Laurent Perrier NV. Best bang for your buck, uten tvil Når den ikke er tilgjengelig, drikker jeg heller en Nicolas Feuillatte før Moet, Piper e.l. Om Gul Enke: Alt for dyr, men alltid tilgjengelig og en smak alle liker. I midtsjiktet, liker jeg Henriot og Billecart Salmon NV. Jeg har nylig også virkelig begynt å like Charles Heidsieck. Den har liksom aldri vært på radaren før SAS plukket den opp og man leste litt om hvordan det huset har endret seg dramatisk. Rose, Billecart Salmon Rose og Laurent Perrier Rose, ferdig snakka. I toppsjiktet Av de dyrere, synes jeg Salon er milevis foran alle andre, men det koster selvsagt. Du finner meg oftere med ett glass Krug enn en Dom, mens Comtes de Taittinger også er en stor favoritt, men i denne prisklassen er det tøft å feile, bortsett fra Cristal og ett par årganger med Dom. I julen drakk vi 3 flasker LP NV, 2 flasker NF NV, en Billecart Salmon Rose og en Comtes de Taittinger fra 1998. På nyttårsaften knekker man en Krug Grande Annee fra 1996, som garantert blir en høydare med håp om at 2017 blir ett hav bedre enn drittåret 2016 Godt nyttår!
Cava er helt topp! og billig! Greit å raske med seg fra polet. Men skal jeg ha gjester og mat så er det ok med noe som har litt mer fylde til maten. Jeg serverer ikke Gand Canaria opplevelser på nyttårsaften. Jeg liker også disse rosa champisene, har bare drukket det i BA loungen, knallgodt! men hva er egentlig forskjellen? bare fargen?