Dra til Cuba fra USA

Tråd i 'Reisemål' startet av Elo, 18. mars 2018.

Tags:
 1. Elo

  Elo Snuteflyger

  Innlegg:
  486
  Likes mottatt:
  406
  Bonuspoeng:
  63
  noen som vet om det er mulig å fly direkte fra Florida til Cuba mtp visumregler etc? Skal 3 uker til FL i juni og lurer på en uke midt i perioden på Cuba.

  Ser at for reise fra USA selger ikke visumeksperten Visum, og på gov sidene står det at turisme fremdeles er forbudt å fly direkte til Cuba. Gjelder dette også personer på utenlands pass (norsk). Hvordan går jeg evt frem her for å ikke bli stoppet ved check-in i Orlando?
   
 2. joskje

  joskje Senior Medlem

  Innlegg:
  531
  Likes mottatt:
  596
  Bonuspoeng:
  93
  Om reisen ble bestilt før Trump kom med tiltaket, så er du good to go

  Hvis ikke blir du nektet å fly videre til Cuba fra enhver flyplass i USA, selv med norsk pass. Ring flyselskapet og spør hva de anbefaler deg å gjøre ;) Kjenner en som var i samme situasjon som deg i desember, han endte opp å dra via Mexico istedenfor. Måtte da selvsagt punge ut for to nye billetter.
   
 3. Flybu

  Flybu Medlem

  Innlegg:
  152
  Likes mottatt:
  477
  Bonuspoeng:
  63
  Ingen problem. Gjort sette flere ganger. Du kjøper visum ved check-in. 50 USD. JetBlue fra FLL er bra. eventuelt AA, Demta eller Southwest fra MIA/FLL.

  Hvis du får spm om å krysse av på skjema for reisens bakgrunn velger du nr 8. Support for the Cuban People.
   
 4. Flight Cancelled

  Flight Cancelled Bonusjeger InsideFlyer Skribent

  Innlegg:
  1,367
  Likes mottatt:
  2,685
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg og to kompiser fløy American MIA-HAV på onsdag, og tilbake med Delta HAV-MIA i dag. Det var null stress.

  Så lenge du flyr direkte må du følge amerikansk lovgivning, og reise innen en av de tillatte kategoriene. Eneste som passet for oss, og jeg antar også for dere, er "Support for the Cubam people", Vi fikk aldri noen andre spørsmål, så ingen kontrollerte hva vi faktisk gjorde. Iflg. loven skal vel kvitteringer spares på i 5 år, men man får jo sykt lite kvitteringer fra privatpersoner og paladares. Vi valgte å følge reglene, så vi bodde privat (Airbnb) og tok turer med private, besøkte private tobakk- og kaffeplantasjer, spiste på paladares osv.

  Ønsker du å unngå dette, må du fly via et annet land på veien - f.eks. med AeroMexico via Mexico City eller Copa via Panama, eller via Cancun hvor flere selskaper flyr. Vi syntes turen ble bra når vi reiste direkte, og unngikk statlig eide hoteller og restauranter (nesten alle er statlig eid).

  Du trenger ikke å kjøpe visum i Norge. Du må kjøpe travel card, som bla. selges på flyplassen i USA til 100 USD per pers. Dette fungerer
   
  Last edited: 18. mars 2018
  Insomnia4u and RoadKing like this.
 5. Johnnie_Walker

  Johnnie_Walker Medlem

  Innlegg:
  58
  Likes mottatt:
  68
  Bonuspoeng:
  18
  Visum må kjøpes ved innsjekk, jeg betalte 50 dollar på JFK i fjor. Hør med aktuelt flyselskap på forhånd hvordan dette fungerer, så har du også bevis hvis det skulle oppstå noe.
   

  Attached Files:

 6. trondern

  trondern Nytt Medlem

  Innlegg:
  9
  Likes mottatt:
  21
  Bonuspoeng:
  3
  Hei! Beklager å vekke til live en så gammel tråd, men har akkurat bestilt Miami - Cuba t/r med American Airlines, uten å vite at man ikke kunne reise fra USA som turist.

  Noen som vet om fremgangsmåten som er beskrevet over fortsatt fungerer?
   
 7. Brendelokken

  Brendelokken Nytt Medlem

  Innlegg:
  1
  Likes mottatt:
  0
  Bonuspoeng:
  1
  Løfter denne igjen. Noen som vet?
   
 8. Insomnia4u

  Insomnia4u Veteran

  Innlegg:
  2,225
  Likes mottatt:
  1,776
  Bonuspoeng:
  113
  Om ikke det hadde fungert hadde alle direkteflighter blitt lagt ned.
   
 9. Storbaba

  Storbaba Bitt av bonusbasiller..

  Innlegg:
  1,346
  Likes mottatt:
  1,180
  Bonuspoeng:
  113
  Uansett helt uproblematisk å ordne med visum i Norge. Løses pr. post uten innsending av fysisk pass, kun kopi, en bankoverføring av gebyret o.l. Har nettopp ordnet dette selv. Tok vel et par uker vil jeg tro.
   
 10. Flight Cancelled

  Flight Cancelled Bonusjeger InsideFlyer Skribent

  Innlegg:
  1,367
  Likes mottatt:
  2,685
  Bonuspoeng:
  113
  Det hjelper fint lite når problemstillingen er å reise direkte fra USA. Det er fortsatt ulovlig i USA å reise direkte til Cuba som turist. Reiser man fra USA er et visum anskaffet i Norge unødvendig, da det reisekortet man kjøper i USA holder. Da holder det å ta med cash for å kjøpe dette på flyplassen når du sjekker inn.
   

Del denne siden