Abefales. Frokosten, servert på rommet, er helt suveren. Bestill omeletten, du kommer ikke til å angre.
Så var endelig tiden for Gaggan i Bangkok. Utgått CT, med en reservasjon bestilt i august skulle endelig benyttes. Endelig kom kvelden! Vi hadde gledet oss som noen små unger til dette. Jeg kan med hånden på hjertet si at dette var noe av det mest fenomenale jeg har opplevd. De ansatte var helt rå, og samspillet mellom alle oss i "publikum" var nydelig. Smakene og ikke minst akkompagnert med showet de leverte var bare helt fantastisk. Vi som var så heldige å hadde fått reservert bord der ble tatt med på en reise vi aldri kommer til å glemme. Hvis dere er i Bangkok, så sier jeg bare book
Vi betalte ca 3900 per pax da jeg bestilte i sommer. I tillegg ble man servert en velkomstdrink og en etterdrink i baren. Og en rett til midt inne i der som jeg ikke fikk bilde av. Så er 25 retter som smaker himmelsk, nydelig vin og show.
Vi ønsker besøke vingårder i (sør-øst) England i juni, noen som har erfaring eller tips å dele? Ideellt sett på jakt etter en plass som også tilbyr mat og overnatting.
Før pandemien så var me på Braci i Singapore, fant i ettertid ut at denne hadde fått * av dekkmannen. Fekk nyhetsbrev frå Braci no når eg er på jobb i Singapore, at dei hadde Piemonte wine dinner med vinar både frå 1964 og 1990. Og det til ein heilt OK pris 368$SGD +++ For 5rettar, eller vel det er jo litt ++ Starta med Louis Roederer 243 som eg må sei var veldig god. Etter dette var det raudvin resten, Barbaresco og Barolo. Menyen for kvelden ser dykk nedanfor Det neste Barbarescoen var meget god, og veldig liten produksjon. Snacks Best her var kaviar retten, meget godt smakskombinasjon. Brød visstnok einaste brødet med lisens forstod at det var flydd inn frå Italia… Ganske sprøtt, det var ikkje noko spesielt. Godt, spennande med flaka laga av kvit asparges men eg er ikkje så fan av squid Meget god ravioli, passa veldig godt med vinen frå 1990. Men den hadde ikkje fått lufta seg ordentleg så hadde eit glass til med Serralunga vinen frå 1990 då var den meget god. Fantastisk gode smakar når ein blanda dei. Og vinen frå 1964 Altså den hadde jau mista fruktighet, og den var nok forbi sin beste periode. Men faktisk for ein utruleg vin til alderen og vera. Hadde sjans og gå tilbake til vinane, eg gjekk tilbake til 1990vinen. Så til slutt blei eg spurt om eg ville va kaffi/te til petit fours, takka fint nei sidan det var for seint med kaffi. Men spurte om et glad til med bobler, det fekk eg. Så etter det var det spørsmål om eg ville ha eit vinglass til for «the road» sa at eg sikkert aldri ville få smake 1964 vinen igjen så takka ja til det. Fekk eit større glas denne gongen. Når eg til slutt skulle spørre kva skaden blei, så sa dei at alt var OK for eg forhåndsbetalte. TakkTakk sa no eg med ekstra vin og bobler. Det høyrer med til historia at eg blei spurt om eg tok notater, kanskje dei trudde eg jobba for dekkmannen
Glem Under! Nå blir Iris den nye spektakulære! Ser unektelig spennende ut, ryktene sier de åpner om en 2-3 uker Iris, a spectacular restaurant in a floating Salmon Eye to open in Norway under the helm of Anika Madsen - Food and Wine Gazette
Sak i Aftenposten, har ikke sett den på trykk enda, men den kan kanskje gi noen generelle anbefalinger og tips. https://www.aftenposten.no/reise/i/...rdensklasse-reis-hit-mens-det-ennaa-er-billig
Sett den samme i Aftenbladet, nevner mange av plassene vi har undersøkt. Vi har ikke vært på tur ennå, men ender opp i Kent; overnatter i Tenterden, og skal innom: Gusbourne Chapel Down Oxney Estate Biddenden Balfour Tillingham kom anbefalt for overnatting, men var fullbooket. Det samme gjaldt også andre vingårder og restauranter vi sjekket (flere måneder i forveien), men vi reiser en helg og det er nok lettere (og billigere) i ukedagene.
Var på en smaks-arrangement med Oxney for litt siden. Spennende hva de driver med, og hun selv er jo sunnmøring… Tror Oxney kun tilbyr overnatting.
For oss ute i provinsen, så har den lokale kjøpmannen med eget B&B et ganske bra tilbud: https://britannia.no/collector/sommerlig-bursdagsfest-med-champagnehuset-charles-heidsieck-14-juni Kanskje en anledning til å treffe flere IFere?